Home / Administratie / ATENȚIE! Cartierul târgumureșeanului ucis de Covid-19, în anchetă epidemiologică, luat cu asalt de Armată, Poliție și Jandarmerie!

ATENȚIE! Cartierul târgumureșeanului ucis de Covid-19, în anchetă epidemiologică, luat cu asalt de Armată, Poliție și Jandarmerie!

Distribuie

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean a anunțat, miercuri după-masa, că la nivelul municipiului Târgu-Mureș se desfășoară o razie de amploare pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile de prevenire împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus. Comunicatul Poliției Mureș a fost însoțit de un set de fotografii realizate în zona Parcului Darina din cartierul Unirii. În fapt, ampla operațiune de oprire și verificare a conducătorilor auto care tranzitau zona Parcului Darina din cartierul Unirii, la care au participat numeroși polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, a fost folosită drept paravan pentru adevărata operațiune, respectiv cea de supraveghere a domiciliului primei victime din județul Mureș care a decedat din cauza infecției cu Covid-19.

23 martie: autoizolare doar pe hârtie

În data de 23 martie, un cititor Zi de Zi care domiciliază în cartierul Unirii din Târgu-Mureș ne-a scris pentru a ne semnala un fenomen cât se poate de îngrijorător: revenirea din străinătate a unor cetățeni romi care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19.

”Omul vine din străinătate, din zone cu risc ridicat și stă acasă cu familia, probabil trei-patru persoane în aceeași casă. El stă cuminte, dar ce e cu membrii familiei? Asta nu am văzut să se explice pe undeva. Eu stau în Unirii. Au venit acasă o grămadă de romi din diverse țări. Stau pe puțin zece persoane în aceeași casă”, ne-a scris cititorul căruia îi protejăm identitatea.

31 martie: deces anunțat de autorități

Între timp, în data de 31 martie, autoritățile au anunțat, sec, înregistrarea primului pacient mureșean decedat din cauza infecției cu noul coronavirus.

”Bărbat, 70 ani, județul Mureș. Se solicită ambulanță în dimineața
de 31 martie 2020. Internat în 31 martie 2020 în Spitalul Clinic de Urgență Județean Mureș, transferat la Spitalul Clinic – Secția Boli Infecțioase, după prânz starea de sănătate se deteriorează. Decedat în 31 martie 2020, dupa prânz. Confirmat în data de 31 martie 2020. În cartierul unde locuiește este confirmat un alt caz Covid-19. Ancheta epidemiologică este în curs”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

1 aprilie: îngrijorare în comunitate

La o zi după anunțarea primei victime a noului coronavirus din Mureș, același cititor (care e o sursă demnă de toată încrederea) ne-a scris din nou: ”Ne așteptăm la mai multe complicații aici în Unirii. Acum o săptămână, duba jandarmilor era la poarta romilor proaspăt veniți din Elveția. În jurul acelui rom roiau copiii. După ce a plecat duba omul deja era în vecini la rude, îmbrățișat cu un grup de pălării. La ce să ne așteptăm?”, ne-a scris, cu îngrijorare, sursa noastră care locuiește în zona respectivă.

Fără intenția de a genera panică, considerăm că îngrijorarea cititorului Zi de Zi este pe deplin justificată deoarece în interval de o săptămână, din cauza nerespectării măsurilor de siguranță impuse de lege dar și de bunul simț victima care a decedat, dar și alți potențiali infectați cu Covid-19 din anturajul acesteia, au avut timp berechet la dispoziție pentru a transmite virusul și altor membri ai comunității târgumureșene.

1 aprilie: cartierul Unirii, luat cu asalt de autorități

”Coincidență”, după decesul pacientului în vârstă de 70 de ani, în data de 1 aprilie ample forțe de ordine au patrulat în zona Parcului Darina din cartierul Unirii.

”În cadrul acţiunii au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică şi puncte de blocare, pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate în scopul de a limita răspândirea virusului Covid-19, dar şi pentru combaterea criminalităţii sub toate formele ei. Astfel, forțele de ordine acționează în sistem integrat, fiind prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și asigurării unui climat optim de siguranță publică”, a transmis, elegant, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

1 aprilie: alți suspecți de Codiv-19, ridicați cu izoleta

De fapt, misiunea adevărată a polițiștilor, militarilor și jandarmilor a fost supravegherea ”la sânge” a străzii unde a domiciliat nefericitul mureșean răpus de Covid-19 și de unde au fost ridicați cu izoleta mai mulți locuitori.

”Probabil forțele de ordine se vor pregăti, pentru că ei (romii – n.r.) fac înmormântări cu sute de oameni și nici nu cred că înțeleg că nu-i voie. Sunt oameni care nu respectă numai legea lor. Poate ajută că totuși sunt fricoși de boli și de moarte”, ne-a mai scris același cititor.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.