Informațiile zilei despre Covid-19 în Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1732 Vizualizări

Informațiile zilei despre Covid-19 în Mureș

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a remis vineri, 3 aprilie, următorul comunicat de presă:

”Până astăzi, 3 aprilie, în județul Mureș au fost confirmate 55 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus). Totodată, până astăzi la ora 13.00, în județul nostru se înregistrează 7.895 persoane autoizolate la domiciliu și 361 de persoane aflate în spațiile de carantină.

În ultimele 24 de ore, 19 persoane au ieșit din spațiile de carantină. De asemenea, 86 de persoane din județul Mureș sunt internate cu suspiciune de infecție cu Coronavirus.
În ultimele 24 de ore, polițiștii mureșeni au continuat să acționeze în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică.

Astfel, peste 380 de polițiști au executat peste 425 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19. A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 3000 de persoane, în peste 620 de locații și au fost supuse controalelor peste 350 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 408 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 598.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență. Totodată, trei persoane au fost mutate din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, ca urmare a nerespectării prevederilor legale incidente. Au fost controlate în trafic peste 1390 de autovehicule și legitimate peste 3230 de persoane.

Reamintim cetățenilor faptul că, începând cu data de 03 aprilie a.c., valoarea amenzilor ce pot fi aplicate de autorităţi a crescut, cuantumul fiind cuprins între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 10.000 şi 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.
În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, respectiv:
-confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
-interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
-suspendarea temporară a activității;
-desființarea unor lucrări;
-refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE