Home / Administratie / INFO. Recomandări pentru târgumureșenii care și-au pierdut sau distrus actul de identitate

INFO. Recomandări pentru târgumureșenii care și-au pierdut sau distrus actul de identitate

Primăria municipiului Târgu-Mureș informează cetățenii cu privire la faptul că începând cu data de 6 aprilie cererile pentru eliberarea actelor de identitate  (cărți de identitate, cărți de identitate provizorii și vize de reședință) ca urmare a expirării termenului de valabilitate, indiferent dacă au expirat în timpul stării de urgență sau anterior acestei perioade vor fi primite la Serviciul de Evidență a Persoanelor după încetarea stării de urgență.

”Această măsură a fost luată pentru punerea în aplicare a prevederilor articolului 33² alineatul (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 34/2020 conform căruia ”valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice se menține pe toată durata stării de asediu sau a stării de urgență, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări” și a articolului 1 din Ordonanța Militară nr. 3/24 martie 2020 care reglementează în mod clar cazurile pentru care cetățenii pot circula în afara locuinței. În perioada stării de urgență vor fi emise acte de identitate, pentru cazurile de pierdere, furt ori distrugere a actului de identitate, în baza programărilor on- line”, se menționează într-un comunicat de presă.

În cazul în care cetățenii solicită eliberarea actului de identitate pentru un alt motiv decât pierdere, furt ori distrugere, aceștia trebuie să dovedească situația deosebită cu un document ori declarația pe propria răspundere.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0265-250.391.

(Redacția)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Scor strâns pentru primăria Stânceni

Pentru fotoliul de primar al comunei Stânceni,  la alegerile de duminică, 27 septembrie,  au candidat …