Home / Cultură / VIDEO: Mureșenii stau acasă: ”Cântec de mângâiere” interpretat de Hariclea Cordoș

VIDEO: Mureșenii stau acasă: ”Cântec de mângâiere” interpretat de Hariclea Cordoș

Cotidianul Zi de Zi lansează o provocare, sperăm atractivă și plăcută, pentru locuitorii județului Mureș aflați acasă pe perioada stării de urgență cauzată de pandemia de Covid-19, de a împărtăși cu alți mureșeni (și nu numai) modul în care își petrec timpul liber.

Astfel, așteptăm să ne expediați pe adresele de e-mail alexepix@gmail.com sau redactia@zi-de-zi.ro filmulețe realizate acasă, cu diverse activități recreative, de timp liber, sau care să conțină mesaje de încurajare pentru cei care stau la domiciliu pe perioada pandemiei.

În rândurile de mai jos, Hariclea Cordoș, elevă în clasa a V-a la Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, interpretează un studiu de Frederich Burgmuller, ”Gondolierul”.

 

”Acest cântec din interpretarea ei, are și  o poveste cu o puternică încărcătură emoționantă. Noi l-am numit ”cântecul de mângâiere”.  Povestea începe în ianuarie 2020, dată în care am hotărât împreună cu ea să participam la un concurs internațional de pian care ar fi urmat să se desfășoare la sfârșitul lunii aprilie 2020, la Milano. Lucrurile s-au complicat odată cu venirea crizei sanitare, dezamăgirea creștea în fiecare zi. Deși a înțeles situația, ea și-a pregătit foarte bine piesele pentru concurs. Dar așa ca și în proverb, necazul nu vine niciodată singur, pe lângă acestă dezamăgire și incertitudine, fratele ei de nici 3 ani, Edi, s-a îmbolnăvit grav de o pneumonie severă și a fost internat de urgență alături de mama lui, la Spitalul Județean de Pediatrie, unde au stat 4 săptămâni. Hariclea în acest timp a ales să învețe suplimentar acest studiu care să-i aline durerea și suferința fratelui și mamei sale.  Scopul ei a fost atins. Edi este deja de două săptămâni acasă în stare foarte bună, grație personalului extraordinar, cu un înalt nivel de pregătire și profesionalism de la Secția de Pediatrie. La care, prin intermediul dumneavoastră dorim să le mulțumim plini de recunoștință și să le transmitem multă sănătate. În special doamnei profesor Oana Mărginean și doamnei doctor Lorena Melit. Așadar haideți să stăm acasă și să o ascultăm pe Hariclea interpretând ”Gondolierul”, ne-a scris tatăl artistei, Dragomir Cordoș.

Promitem să publicăm fiecare filmuleț primit, atât pe site-ul www.zi-de-zi.ro cât și pe pagina de Facebook a ziarului Zi de Zi, cu condiția ca acesta să nu depășească durata de 4 minute și să fie însoțit de numele și prenumele celui care l-a realizat, precum și localitatea unde a fost realizat. Opțional, ne mai puteți scrie vârsta și ocupația.

Stați acasă pentru sănătatea dumneavoastră!

(Redacția)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

AAGES se extinde pe piața din Egipt

Compania mureșeană AAGES, care deține peste 30 de ani de experiență în proiectarea și fabricarea …