Home / Cultură / Opere și operete, oferta online a Filarmonicii

Opere și operete, oferta online a Filarmonicii

Pandemia numită Covid-19 a așternut liniștea în Palatul Culturii, melomanii fiind văduviți de sunetul minunat al muzicii adus de Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș. Dar, conducerea Filarmonicii nu i-a lăsat pe melomani fără muzica lor dragă și le-a pregătit săptămânal o serie de concerte care pot fi urmărite online.

„Distinși melomani mureșeni, dragi prieteni ai Filarmonicii, regretăm deopotrivă faptul că odată cu instituirea stării de urgență întâlnirile noastre cu ocazia concertelor săptămânale deocamdată nu mai au loc. Dorim însă ca prin mediul online să rămânem conectați și în această situație de criză prin care trecem cu toții. În acest scop vă punem la dispoziție înregistrări ale unor concerte cu public susținute de către colectivele noastre artistice în superba sală de concert din Palatul Culturii. Înregistrările pe care le veți putea urmări sunt gratuite și le vom schimba săptămânal tocmai pentru a rămâne încărcați sufletește așa cum se întâmpla până recent când în fiecare joi seara savuram împreună frumusețea inegalabilă a muzicii clasice. Vă doresc vizionare plăcută dar mai ales sănătate că-i mai bună decât toate”, transmite  dirijorul Vasile Cazan, Managerul Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș.

Programul ales pentru săptămâna 7-13 mai 2018  continuă cu partea a doua a galei extraordinare de opere și operete, concert avut loc în luna martie a anului 2018 dedicat zilei de 8 Martie.

Protagoniștii concertului sunt dirijorul Horvath Jozsaef, soliștii Stefan von Korch, tenor, Balla Sándor, bariton, György Levente, bas (Germania), alături de  Corul Mixt şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș (Vasile Cazan-dirijor cor, Sikó Szidónia- maestru de studii cor). Programul cuprinde lucrări celebre de G. Bizet, C. Gounod, G. Rossini, G. Donizetti, F.von Suppé, Kálmán I., J.Brahms, Lehár F., J.Ivanovici, E. de Curtis și L. Denza

Concertul poate fi văzut pe canalul de YouTube al  Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș: https://www.youtube.com/watch?v=ztI8wOHZWFw

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concurs de filme de scurt metraj cu tematica anticorupție

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale Anticorupție a transmis luni, 19 …