Se redeschid grădinițele private și unitățile cu program after school din 15 iunie? Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1291 Vizualizări

Se redeschid grădinițele private și unitățile cu program after school din 15 iunie?

Unitățile cu program after school și grădinițele private s-ar putea redeschide din 15 iunie, însă o decizie finală se va lua în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus. Afirmația aparține reprezentanților acestor instituții de învățământ, în urma unei dezbateri purtate cu ministrul Educației, Monica Anisie.

„S-a pus în discuţie şi redeschiderea treptată a unor unităţi de învăţământ particulare, dar numai pentru anumite activităţi, şi numai după ce se vă realiza o evaluare a măsurilor de relaxare şi numai după ce se încheie starea de alertă”, a menționat Monica Anisie.

Posibila redeschidere a unităților de învățământ private vine norme stricte: păstrarea distanței sociale, un număr mai mic de copii în grupe și recomandarea de a se desfășura mai multe activități în aer liber.

La activitățile efectuate în aer liber vor putea participa mai multe grupe, însă este menționată respectarea distanței minime obligatorii de 1,5 m între copii.

În sălile de grădiniță trebuie să fie asigurată o suprafață de 4,5 metri pătrați pentru fiecare preșcolar, iar salteaua sau pătuțul să fie folosite de un singur copil.

Se va face zilnic un triaj epidemiologic individual. Dacă temperatura indicată de scanner va fi mai mare de 37,3 grade Celsius la controlul efectuat de către un cadru medical la intrare, copiii merg la izolator, unde își vor aștepta părinții. Ulterior, în funcție evaluarea stării de sănătate, va fi luată decizia dacă aceștia se vor putea întoarce sau nu în colectivitate.

Toate recomandările menționate au fost făcute de specialiștii Centrului Naţional de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate şi înaintate ministerelor Sănătății și Educației.

Nelu Șandor

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE