Home / Administratie / 10 pentru Sighișoara, de la Banca Mondială!

10 pentru Sighișoara, de la Banca Mondială!

Într-o știre distribuită pe pagina Primăriei Municipiului Sighișoara este anunțat faptul că Banca Mondială a realizat un studiu în mai multe municipii din România, pentru a stabili  Orașele de Nota 10. Sighișoara se regăsește în acest top, fiind singura localitate care se regăsește în preferințe, în ciuda faptului că nu are statut de reședință de județ.

Prin acest sondaj realizat de Banca Mondială  au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un Oraş de Nota 10, respectiv „curăţenie, aer curat, linişte”, „obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, „economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerţ dezvoltat”, „arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios”, „cultură, evenimente, vitalitate”, „infrastructură rutieră şi pietonală îngrijită”, „servicii publice de calitate, educaţionale, sănătate”, „oameni civilizaţi, spirit civic, amabilitate”, „spaţii verzi, parcuri, flori, copaci” şi „peisaje memorabile speciale”.

În urma aplicării lor și a prelucrării datelor, Orașele de Nota 10 sunt: Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Bucureşti, Oradea, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Alba Iulia, Sighişoara.

“Aceste rezultate ne bucură, orașul nostru merită ce e mai bun, nu doar prin ceea ce realizăm fiecare dintre noi prin munca noastră ci și prin imaginea pe care o avem despre el și pe care o transmitem și celorlalți. Astfel de topuri, precum cel realizat de Banca Mondială și de alte organisme internaționale independente, confirmă faptul că Sighișoara este un brand atât la nivel national cât și international. Aceste rezultate ne bucură și ne obligă, am început mai multe proiecte și cu răbdare trebuie să le ducem la finalizare“ a punctat primarul Municipiului Sighișoara, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean.

I.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Csősz Andrea-Gabriella: ,,Perseverența reprezintă cheia succesului”

Csősz Andrea-Gabriella este absolventă a clasei a VIII-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Bernády …