Home / Invatamant / Târgu Mureș: În curând, o creşă nouă pe strada Apaductului!

Târgu Mureș: În curând, o creşă nouă pe strada Apaductului!

În vederea creșteri calității infrastructurii educaționale pentru învățământul antepreșcolar din Municipiul Târgu Mureș, astfel

încât copiii să beneficieze de o educație de calitate, într-o locație care să corespundă nevoilor acestora, Primăria municipiului Târgu Mureș implementează, proiectul „Extindere și modernizare clădire pentru amenajare creșă strada Apaductului nr. 54 – 56”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 12.155.111,48 lei.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt creșterea calității și atractivității infrastructurii educaționale timpurii, prin reabilitarea corpului existent, amenajarea și dotarea acestuia ca spațiu pentru învățământul antrepreșcolar.

De asemenea, creșterea calității și atractivității infrastructurii educaționale timpurii până în anul 2023 prin construirea unui corp de clădire reprezentând extinderea corpului existent, amenajarea și dotarea acestuia cu toate funcționalitățile necesare în vederea derulării în condiții optime a procesului educațional antepreșcolar.

În noua creșă se vor regăsi 6 dormitoare, 4 săli de joacă cu zone pentru servit masa și grupuri sanitare, care vor deservi 80 de copii, 6 grupe, cu vârste cuprinse între 3 luni și 3 ani. Pe lângă aceste spații, se vor găsi spațiile anexe: bucătărie cu anexe, grupuri sanitare, vestiare, spații pentru depozitare alimente, cabinet medical cu izolator și grup sanitar, spațiu pentru spălătorie/uscătorie situate la subsolul clădirii existente, vestiare pentru personal, cu grupuri sanitare proprii, vestiar sau filtru pentru copii, spațiu tehnic pentru centrala termică și spații administrative și consiliere părinți și grup sanitar pentru persoane cu dizabilități. În cadrul amenajărilor exterioare se vor realiza alei de acces și spații de joacă pentru copii şi, nu în ultimul rând, se va efectua împrejmuirea perimetrală și se vor asigura 16 locuri de parcare pentru vizitatori și angajați.

Susţinem şi implementăm proiectele educaţionale pentru copiii noştri!

(Serviciul relaţii interne şi internaţionale – Primăria Târgu Mureş)

1 comentariu

  1. În 2022 vi se pare in curănd? In 2011 UAT Tg. Mureș își propunea construirea de 12 noi creșe. In 9 ani s-au construit ZERO. Pănă ce autoritățile locale construiesc o casa, copilul este in liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă-SC VESCOB S.R.L

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share