Târgu Mureș: Lucrări de amenajare a pârâului Pocloș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 987 Vizualizări

Târgu Mureș: Lucrări de amenajare a pârâului Pocloș

Lucrările la pârâul Pocloș din Târgu Mureș vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2020, a anunțat vineri, 17 iulie, Ervin Molnar, directorul general al Administrației Naționale Apele Române.

”În aceste zile, am fost pe teren să verific modul în care decurg lucrările executate de echipele noastre, de la ABA Mureș, pe pârâul Pocloș. Sunt mobilizate exemplar și, încă din zilele trecute, au început lucrul intens. Dacă nu vom mai avea fenomene hidrometeorologice neprevăzute, mai mult ca sigur, până la sfârșitul anului, lucrările vor fi finalizate. În acest fel, vom putea să redăm locuitorilor orașului nostru un curs de apă plăcut vederii, cu o apă de calitate superioară celei de acum”, a precizat Ervin Molnar, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit informațiilor furnizate de directorul general al Administrației Naționale Apele Române, în prezent se lucrează în albia minoră a pârâului Pocloș, pe sectorul delimitat de podul rutier de pe bulevardul 1 Decembrie 1918 (amonte) și podul rutier de pe strada Budai Nagy Antal, (aval) în intravilanul localității Târgu Mureș.

”Am observat că vegetația din apă și de pe maluri a fost îndepărtată. În plus, pentru asigurarea accesului oamenilor care execută lucrările în albie, s-a realizat și un dig provizoriu format din 2.000 de saci de nisip. În perioada imediat următoare, specialiștii ABA Mureș vor realiza un canal de scurgere format din elemente prefabricate care să preia debitele mici din perioadele secetoase și să faciliteze colectarea apei. Implementarea acestei soluții va contribui la mărirea vitezei de scurgere a apei și, ca efect pe termen mediu și lung, va ameliora efectele exploziei de vegetație acvatică și va limita depunerile aluvionare. Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului. Costurile de execuție sunt estimate la 3,8 milioane de lei și sunt suportate integral din surse proprii ale Administrației Bazinale de Apă Mureș”, a menționat Ervin Molnar.

(Redacția)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE