Home / Luduș / Luduș: Finanțare pentru drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale

Luduș: Finanțare pentru drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale

În raportul de specialitate privind rectificarea bugetului local din luna august, Maria Suciu, șef Birou „Buget. Finanțe. Contabilitate. Resurse Umane” din cadrul Primăriei orașului Luduș a făcut cunoscut Consiliului local că „Prin Decizia nr. 16587 din 21 august 2020 primită de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș s-au repartizat sume, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 135/2020, pentru finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare în sumă de 186.000 de lei și sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul orașelor pentru finanțarea drepturilor copiilor cu cerințe educaționale  speciale (CES) integrați în învățământul de masă, în sumă de 57.000 de lei.

Această sumă se alocă pe fiecare unitate școlară în funcție de necesarul comunicat, astfel: Grădinița „Căsuța Fermecată” – 15.000 de lei; Școala Gimnazială nr. 1 – 16.000 de lei, Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” –  20.000 de lei; Liceul Tehnologic nr. 1 – suma de 6.000 de lei.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Alianță pentru Câmpia Mureșeană

Marți, 15 septembrie, la Luduș a avut loc o întâlnire a fruntașilor liberali din județul …