Home / Administratie / Claudiu Maior, replică pentru Soós Zoltán: ”Reorganizare sau epurare etnică?!”

Claudiu Maior, replică pentru Soós Zoltán: ”Reorganizare sau epurare etnică?!”

Fostul candidat din partea Pro România la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș la alegerile locale din 27 septembrie, Claudiu Maior, a replicat joi, 15 octombrie, pe pagina sa de Facebook, la articolul „Soós Zoltán, plan de reorganizare a Primăriei Târgu Mureș”, publicat pe pagina web a cotidianului Zi de Zi, www.zi-de-zi.ro, în aceeași dată.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul semnat de Claudiu Maior (care înainte de alegeri a ocupat funcția de consilier personal al primarului) intitulat ”Reorganizare sau epurare etnică?!”.

”Alegerile au trecut de 3 săptămâni și în tot acest timp, observ că s-au intensificat amenințările domnului Soós privind reorganizarea angajaților din Primărie. De câteva ore, circulă în spațiul public și în ziare un material intitulat… „Soós Zoltán, plan de reorganizare a Primăriei Târgu Mureș”.

Știți despre ce vorbiți, domnule Soós?! Vorbiți despre o echipă de oameni care vă așteaptă la Primărie cu zeci de contracte semnate pe fonduri europene ce însumează peste 130 milioane de euro, și care se vor regăsi curând în transportul în comun (autobuze, stații de așteptare cu afișaj digitalizat, sistem de e-ticketing, stații de încărcare, dispecerate), infrastructură, trasee pentru bicicliști, izolația blocurilor, creșe și grădinițe, Weekend 2 și multe altele. Acești oameni, nu merită să fie amenințați că vor fi dați afară, vehiculând informații FALSE.
Dacă v-ar fi interesat, ați fi aflat cum stau de fapt lucrurile:

1️. Primăria municipiului Târgu Mureș nu are 1.800 de angajați. Primăria Târgu Mureș are un număr total de 934 de angajați, din care 433 de persoane fac parte din aparatul de specialitate al primăriei (inclusiv cei 130 de angajați ai Poliției Locale), respectiv un număr de 501 persoane sunt personal contractual (angajați ai Complexului Weekend, Administrația Serelor și a Spațiilor Verzi, Serviciul Public de Utilități Municipale, Grădina Zoo, Administrația Domeniului Public). Deci, 934 de angajați, nu 1.800 cum afirmați.

2️. În ceea ce privește datoria Primăriei, tot ce pot să spun este că sunteți de rea credință. În loc de 160 milioane de lei, suma de care dumneavoastră vorbiți, în acte, rate de rambursat până în 2032 sunt în cuantum de 51.638.737 lei. Din păcate, din nou încercați să induceți în eroare opinia publică. Țin să subliniez însă că, accesarea creditelor a fost făcută cu votul majorității, adică al UDMR-ului.

3️. În privința salariilor… Primăria Târgu Mureș, având un buget de 487.357.697 lei, cheltuielile de personal sunt în valoare de 106.701.613 lei, rezultând un procent de 22% și nu 40% cum, dezinformați dumneavoastră.

4️. Primăria NU deține direcții subordonate. Servicii subordonate are Consiliul Local, fapt ce trebuia să îl cunoașteți, ca nivel de bază în administrația locală, mai ales că ați ocupat funcția de consilier local.

În încheiere, sper ca noua organigramă cu funcții pe care v-o tot doriți… și care, vă reamintesc că și până acum a fost aprobată tot cu girul colegilor dumneavoastră de la UDMR, să nu fie „întocmită” pe criterii etnice, iar concursurile despre care tot vorbiți să îi dezavantajeze pe candidații români, necunoscători ai limbii maghiare.”

Alex TOTH

 

1 comentariu

  1. Da,interventia lui Claudiu Maior pare justificata, in aparenta! Eu dau doar un exemplu, ce cauta Cristian Chirtes, un celebru valutist, parvenit, pe care nici macar fosti colegi de breasla nu-l pot vorbi de bine, ca si angajat al primariei? Singura lui calitate este ca s-ansurat cu o judecatoare( ma rog, el a facut-o judecatoare, prin atentii date la Bucuresti). Vorbesc despre omul care a distrus echipa de fotbal a orasului!
    Deci domnu` Maior, mare atentie la lichelele cu care va-ti inconjurat si pe care le-ati pus in functii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! Un nou ansamblu rezidențial, în pregătire în Târgu Mureș!

Un nou ansamblu rezidențial va fi construit în municipiul Târgu Mureș. Investiția aparține societății Tibpet …