Home / Administratie / DREPT LA REPLICĂ sau cum suntem luați de proști de comunicatorii primarului din Târgu Mureș

DREPT LA REPLICĂ sau cum suntem luați de proști de comunicatorii primarului din Târgu Mureș

Distribuie

Reprezentanții Serviciului Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș au remis joi, 19 noiembrie, la ora 10.53, un drept la replică la articolul ”Risipă la dezvelirea statuii lui Bethlen Gabor. 8.500 de lei plătiți unei firme pentru sonorizare și ”efecte speciale”!”, publicat pe pagina web www.zi-de-zi.ro în decursul zilei de miercuri, 18 noiembrie.

Redăm, în rândurile de mai jos, integral, dreptul la replică:

Pentru informarea corectă a opiniei publice, cotidianul Zi de Zi a solicitat reprezentanților Primăriei municipiului Târgu Mureș, la ora 11.51, să confirme sau să infirme veridicitatea informației privind achiziția publică în valoare de 8.500 de lei, prezentată pe SICAP (site care furnizează informații oficiale despre achizițiile publice din România) în data de 13 noiembrie.

Confirmare oficială: ”informația publicată pe SICAP este reală”

După cum se poate vedea în răspunsul de mai jos, remis în aceeași zi la ora 14.11, reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș au confirmat că, cităm, ”informația publicată pe SICAP este reală”.

Cu alte cuvinte, Primăria municipiului Târgu Mureș a achiziționat în data de 13 noiembrie servicii în valoare de 8.500 de lei, din care ulterior a achitat doar 2.380 de lei deoarece s-a renunțat la câteva ”acțiuni prevăzute”, respectiv la ”scenă, videomapping și scurt moment comemorativ”, a căror contravaloare deducem că ar fi fost, dacă s-ar fi realizat, de 6.120 de lei.

Gluma (minciuna) zilei: organizatorii evenimentului, surprinși de evoluția pandemiei…

Interesant, comunicatorii Primăriei municipiului Târgu Mureș afirmă, în dreptul la replică, că ”având în vedere situaţia din teren şi ținând cont de restricțiile impuse de creşterea incidenţei de cazuri noi de COVID – 19, evenimentul nu s-a putut desfăşura în conformitate cu estimarea autorităţii contractante.”

Reamintim cititorilor că la data întocmirii contractului, adică în 13 noiembrie, în județul Mureș se raportau 390 (!!!) de cazuri noi de COVID-19, iar rata de incidență de la nivelul municipiului Târgu Mureș era de 7,8 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Cifre alarmante, care nu aveau cum să scadă peste noapte, în doar două zile, până în data de 15 noiembrie…

La fel de bizar rămâne faptul cum organizatorii evenimentului spun astăzi că acesta nu s-a putut desfășura în conformitate ”cu estimarea autorității contractante” din cauza ”incidenței de cazuri noi de COVID-19.”

În realitate, reprezentanții municipalității știau cu exactitate situația epidemiologică (și nu pot invoca necunoașterea acesteia) de la nivelul municipiului Târgu Mureș și județului Mureș, deoarece invitația oficială a fost remisă vineri, 13 noiembrie, la ora 15.13 (la 2 ore după prezentarea raportului zilnic al cazurilor de COVID-19 de către MAI, document în care județului Mureș îi erau atribuite 390 de cazuri noi).

Ba mai mult, în invitația oficială, organizatorii evenimentului afirmă că ”având în vedere situația epidemiologică actuală, statuia va fi inaugurată la comemorarea a 391 de ani de la moartea principelui, în 15 noiembrie 2020, la ora 15, în cerc restrâns”.

Prin urmare, pretextul că mai multe ”acțiuni prevăzute” inițial în bugetul de 8.500 de lei nu au mai avut loc ulterior pentru că ”evenimentul nu s-a putut desfășura în conformitate cu estimarea autorității contractante” nu e altceva decât, scuzați de expresie, o minciună gogonată.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.