Home / Administratie / Noutăți despre reciclarea deșeurilor în Târgu Mureș

Noutăți despre reciclarea deșeurilor în Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, informează cetățenii că municipiul Târgu Mureș și-a asumat prin contract ca până la data de 1 ianuarie 2021 procentul de reciclare a deșeurilor să ajungă la 50% din valoarea totală, reprezentând jumătate din cele 87,8 milioane de kilograme colectate anual.

,,Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu o taxă către Agenția de Mediu, care se ridică la 2,6 milioane de lei pe an. Orașul a primit încă din 2013 peste 18.000 de europubele și eurocontainere pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Condiția ca vechea societate de salubritate să le poată folosi a fost, prin prevedere contractuală, să facă și ea o investiție proprie. Deoarece acest lucru nu s-a întâmplat, pubelele și containerele nu au fost folosite, ci doar depozitate, iar din cauza mai multor factori, acum se află într-o situație de degradare majoră. Circa 85% dintre ele au defecțiuni. Prin reparații și sudură în plastic se pot recupera în proporție de 40%. Vom începe cât mai repede posibil colectarea selectivă a deșeurilor – sperăm, în a doua lună a anului viitor”, a informat Soós Zoltán.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă – Extinderea și modernizarea școlii primare Șoard

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share