Home / Cultură / Placheta Eminescu pentru Mariana Ploieșteanu, Carmen Mihăiescu și Nicolae Șincan

Placheta Eminescu pentru Mariana Ploieșteanu, Carmen Mihăiescu și Nicolae Șincan

Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş,  în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu-Mureș și Biblioteca Judeţeană Mureş, organizează vineri, 15 ianuarie 2021, ora 12.30, evenimentul LA STEAUA…” prilejuit de sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale şi omagierea poetului Mihai Eminescu, la 171 de ani de la naşterea sa.

Evenimentul,  coordonat de  prof. dr. Maria Kozak,  inspector şcolar pentru Limba şi Literatura Română , va debuta la ora 12.00 cu o slujbă de pomenire, care va avea loc la Biserica de Lemn „Sf. Arhanghel Mihail”, locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul în drumul său spre Blaj.

La ora 12.30 se va depune ghirlanda de flori la Statuia Poetului din parcul Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş va oferi Placheta Eminescu şi Diploma de Excelenţă Culturală unor personalităţi care susţin cu profesionalism şi implicare actul cultural autentic: Cercetător științific, istoric Mariana  Ploieșteanu, Prof. univ. dr. Carmen Mihăiescu MIH – Universitatea de Arte din Târgu-Mureş și Preot dr.  Nicolae Șincan Evenimentul se va desfăşura cu respectarea normelor epidemiologice în vigoare şi va fi transmis pe pagina de facebook a Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Încă o localitate mureșeană revine în zona de restricții cu incidență peste 3/1.000 de locuitori

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis vineri, 22 ianuarie, prin intermediul unui comunicat …