Jurnalist angajat la Logistică de administrația Soós. Raport de Audit: Serviciul Logistică, supradimensionat! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7781 Vizualizări

Jurnalist angajat la Logistică de administrația Soós. Raport de Audit: Serviciul Logistică, supradimensionat!

Primăria municipiului Târgu Mureș organizează concurs pentru ocuparea unui post de jurnalist la Serviciul Logistică din cadrul Direcției proiecte cu finanțare internațională, resurse umane, relații cu publicul și logistică.

La prima vedere, demersul autorităților locale din ”Orașul trandafirilor” de angajare a unui jurnalist tocmai la Serviciul Logistică pare mai mult decât bizar.

Ciudățenia e cu atât mai mare cu cât în repetate rânduri primarul Soós Zoltán a anunțat că instituția pe care o conduce este supradimensionată din punct de vedere al personalului, motiv pentru care se impune o organigramă mai suplă, adică mai ”ușoară” cu circa 300 de angajați.

În plus, bizareria organizării unui concurs de angajare a unui jurnalist la Serviciul Logistică este amplificată de Raportul de Audit Intern nr. 36/37573/14 – 24 octombrie 2019, document în care scrie, negru pe alb, că la nivelul Serviciului Logistică din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș ”se constată o supradimensionare a numărului posturilor necesare realizării obiectivelor specifice.”

Job de jurnalist: curățenie în curtea interioară și evidența facturilor la utilități

Vineri, 29 ianuarie, pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, apărea un anunț de organizare a unui concurs de recrutare pentru ocuparea mai multor funcții publice de execuție cu durata normală a timpului de muncă.

Pe lista angajărilor se află și un post de jurnalist (funcție publică de execuție inspector clasa I grad profesional superior) la Serviciul Logistică, iar cerințele sunt următoarele: minim 7 ani de vechime în specialitate, studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul științe ale comunicării, specializarea jurnalism, cunoașterea unei limbi de circulație internațională – limba engleză, dovedită cu documente care atestă deținerea competenței de nivel avansat și cunoștințe IT, dovedite cu documente care atestă deținerea competenței de nivel avansat.

Fișa postului gândită pentru viitorul jurnalist de la Serviciul Logistică a fost aprobată și semnată de primarul Soós Zoltán, și conține mai multe atribuții printre care cele mai interesante sunt următoarele: organizează și verifică executarea curățeniei și disfuncționalități în birouri și celelalte spații aflatet în folosința Primăriei, precum și a celor de acces și curtea interioară, urmărește permanent starea tehnică a aparaturii și a clădirii și coordonează activitățile necesare pentru înlăturarea disfuncționalității, centralizează necesarele de materii prime la materialele de curățenie, obiecte de inventar și le prezintă spre aprobare șefului de serviciu, în vederea cuprinderii în bugetul instituției, întocmește și ține evidența contractelor și facturilor la utilități (energie electrică, gaze naturale și apă-canal), întocmește referate de necesitate pentru Serviciul Logistică și urmărește semnarea lor de către Direcția Economică și conducerea Primăriei, efectuează împreună cu comisiile Primăriei inventarierea periodică a mijloacelor și a obiectelor de inventar, face propuneri de casare a celor cu termen depășit, întocmește documentația acestora când sunt transferate dintr-un loc în altul în cadrul Primăriei sau alte unități și lista ar putea continua.

Conform aceleiași fișe de post, viitorul jurnalist de la Serviciul Logistică va îndeplini ”și alte atribuții prevăzute de lege sau primite de la șefii ierarhici”.

Dosarele de înscriere la concurs se depun până în data de 17 februarie 2021, inclusiv, prima probă a concursului (cea scrisă) va avea loc în data de 2 martie 2021, iar interviul în maxim 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise.

Raport de Audit: Serviciul Logistică, supradimensionat!

În 2019, Serviciul de Audit Intern din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș a realizat un Raport de Audit Intern care scotea în evidență, printre altele, faptul că la Serviciul Logistică există ”o supradimensionare a numărului posturilor necesare realizării obiectivelor specifice”, adică, mai pe românește, există prea mulți angajați raportat la obiectivele specifice propuse.

”Prin Nota internă cu numărul 36/37573 din 18 iulie 2019, auditorii au solicitat Serviciului salarizare și resurse umane, comunicarea, numeric și nominal, al numărului total al posturilor aprobate la data de 31 decembrie 2018, ocupate și respectiv vacante, inclusiv pe funcții. Din situația transmisă de Serviciul salarizare și resurse umane, referitoare la postturile de execuție prevăzute în statul de funcții al Serviciului Logistică la data de 31 decembrie 2018, rezultă că acesta a deținut din numărul total de 34 de posturi de execuție, din care 19 funcții publice (1 consilier juridic, 11 inspectori, 7 referenți) și 15 funcții contractuale (2 inspectori de specialitate, 7 referenți, 3 muncitori, 3 îngrijitori). Menționăm faptul că, potrivit organigramei serviciului, un procent de aproximativ 40% din totalul prevăzut este reprezentat de personal cu studii superioare (1 post de consilier juridic și 13 posturi de inspector). La sfârșitul perioadei auditate/ anul de referință 2018, la nivelul Serviciului Logistică au existat 4 posturi vacante (1 post șef serviciu, 1 post inspector-funcționar public, 1 post inspector-personal contractual, 1 post muncitor – personal contractual). Ținând cont de numărul și complexitatea activităților desfășurate la nivelul Serviciului Logistică, precum și faptul că la nivelul serviciului nu sunt exercitate prerogative de putere publică, se constată o supradimensionare a numărului posturilor necesare realizării obiectivelor specifice, cu referire expresă la numărul funcțiilor publice, iar în cadrul acestora la cele care necesită studii superioare”, se precizează în Raportul de Audit Intern nr. 36/37573/14 – 24 octombrie 2019.

În același document, autorii Raportului de Audit Intern au făcut și următoarea recomandare: ”directorul executiv al Direcției Proiecte cu finanțare internațională, resurse umane, relații cu publicul și logistică va lua măsuri cu privire la studierea oportunității redimensionări numărului de personal al structurii funcționale Serviciul Logistică, a posibilității redistribuirii la alte compartimente ai unor angajați cu funcții publice, potrivit necesităților identificate, ținând cont și de pregătirea profesională a acestora.”

Potrivit surselor Zi de Zi, rezultatele Raportului de Audit Intern prezentate anterior sunt valabile și la data curentă, Serviciul Logistică fiind considerat în continuare supradimensionat la nivelul Primăriei municipiului Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE