Home / Administratie / Târgu Mureș: Scutiri la plata taxei de salubrizare!

Târgu Mureș: Scutiri la plata taxei de salubrizare!

Reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș au anunțat printr-o postare făcută pe pagina oficială de Facebook a instituției, făcută în data de 25 februarie 2021,  că în ședința de astăzi, Consilierii Locali au decis asupra categoriilor de persoane care sunt scutite de plata taxei de salubrizare. Printre acestea se numără veteranii de război și văduvele de război, persoanele persecutate politic de regimul Comunist și persoanele cu handicap grav sau accentuat. Scutirea se aplică cu „data de întâi a lunii următoare depunerii documentelor doveditoare”.

„Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat astăzi o serie de măsuri menite să vină în sprijinul persoanelor fizice, în legătură cu taxa specială de salubrizare..

Astfel, vor fi scutiți de plata taxei în cauză veteranii de război, văduvele de război și a văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război, persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945 și cele persecutate din motive etnice între 6 septembrie 1940 – 6 martie 1945, precum și persoanele cu handicap grav sau accentuat și persoanele încadrate în gradul I de invaliditate. Scutirea se aplică începând cu data de întâi a lunii următoare depunerii documentelor doveditoare și nu este condiționată de existența unui imobil în proprietatea persoanei respective”, au transmis reprezentanții Primăriei Târgu Mureș.

În aceeași ședință, Consilierii Locali au adoptat un proiect care privește „delegarea de gestiune prin contract de achiziție publică a serviciilor de salubrizare”.

„Totodată, termenul de depunere a declarațiilor în vederea calculării taxei speciale de salubrizare a fost prelungit până la data de 31 martie 2021 pentru toți contribuabilii persoane fizice. În aceeași ședință, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind– colectare și transport deșeuri municipale – și a documentației aferente: Studiu de oportunitate, Caiet de sarcini, Regulamentul de organizare și funcționare și Modelul de contract de delegare prin contract de achiziţie publică. Contractul ar urma să fie încheiat pentru o perioadă de 2 ani, cu precizarea că va înceta în momentul finalizării achizițiilor serviciilor organizate de către ADI Ecolect Mureș, de colectare și transport deșeuri municipale”, se mai arată în aceeași postare de pe rețeaua de socializare.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sărmașu, un oraș în fază de „re-proiectare”

Putem presupune că a primi investitori într-o localitate care nu are pusă la punct infrastructura, …