VIDEO-INTERVIU: Campanii și acțiuni de control ale ITM Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3216 Vizualizări

VIDEO-INTERVIU: Campanii și acțiuni de control ale ITM Mureș

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, jrs. Eva Man, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi în care a expus informații importante cu privire la campaniile derulate în decursul anului 2020, precizând rezultatele obținute în urma acțiunilor de control.

,,Din totalul acțiunilor de control desfășurate la nivelul anului 2020, domeniul relațiilor de muncă, avem rezultatele următoare și ca obiective a fiecărei campanii, am avut depistarea și combaterea cazurilor de muncă la negru și muncă nedeclarată. Astfel, au fost efectuate 528 de acțiuni de control. Au fost 109 de angajatori sancționați și au fost identificate 223 de persoane, identificate că desfășoară muncă nedeclarată”, a precizat jrs. Eva Man.

Campanii relevante în 2020

Campaniile derulate în anul 2020 amintite de inspectorul șef al ITM Mureș privesc verificarea modului de respectare a angajatorilor care transmit modificarea, încheierea, suspendarea și executarea contractelor de muncă în programul ReGES (Registrul General de Evidență a Salariaților), verificarea modului în care se respectă prevederile Legii 156/2000 privind condițiile de desfășurare și procedura înregistrării persoanelor care doresc să fie mediate în vederea încheierii contractelor pe teritoriul altor state din UE, identificarea muncii nedeclarate în domeniile de întreținere și reparare a autovehiculelor, munca nedeclarată în domeniile de activitate privind fabricarea și comercializarea produselor textile, confecții, pielărie și încălțăminte, identificarea muncii nedeclarate în domeniile de construcții și respectarea Legii 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter sezonier.

Potrivit informațiilor oferite de către jrs. Eva Man, în anul 2021 o campanie importantă a fost inițiată de către reprezentanții ITM Mureș, campanie care se află în curs de derulare.

,,În decursul lunii februarie a început campania națională privind modul în care se respectă de către angajator reglementările în ceea ce privește relațiile de muncă și securitatea și sănătatea în muncă în domenii de activitate și asistență spitalicească, asistență medicală ambulatorie și stomatologică”, a menționat jrs. Eva Man.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE