Home / Administratie / Mandatul prefectului Mara Togănel întrerupt de Guvern. UPDATE – O nouă decizie!

Mandatul prefectului Mara Togănel întrerupt de Guvern. UPDATE – O nouă decizie!

Monitorul Oficial al României de miercuri, 3 martie, a publicat o hotărâre luată de Guvernul României, privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului Mureș de către Mara Cristina Togănel.

”La data de 4 martie 2021 încetează exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Mureș de către doamna Togănel Cristina-Mara. Doamna Togănel Cristina Mara predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile de la data prevăzută la alineatul 1”, se prevede în hotărârea semnată de premierul României, Florin Vasile Cîțu.

De fapt, decizia premierului României se referă la încetarea mandatului de înalt funcționar a prefectului Mara Togănel urmând ca probabil tot în cursul zilei de astăzi (sau în viitorul foarte apropiat) să fie publicată o nouă decizie prin care Mara Cristina Togănel va avea mandat de demnitar la conducerea Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Potrivit unei ordonanțe de urgență adoptată de Guvernul României în ianuarie 2021, funcțiile prefecților și subprefecților nu vor mai fi funcții de înalt funcționari publici, ci funcții de demnitate publică, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a respectivei ordonanțe.

UPDATE

Tot miercuri, 3 martie, în jurul orei 16.30, în Monitorul Oficial al României Nr. 214 a fost publicată hotărârea ”privind numirea doamnei Togănel Cristina Mara în funcția de prefect al județului Mureș”, începând cu data de 4 martie 2021.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sărmașu, un oraș în fază de „re-proiectare”

Putem presupune că a primi investitori într-o localitate care nu are pusă la punct infrastructura, …