Home / Administratie / Sute de magazine și de autoturisme verificate de Poliție în ultimele 24 de ore!

Sute de magazine și de autoturisme verificate de Poliție în ultimele 24 de ore!

Distribuie

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, împreună cu polițiști locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, sub autoritatea Instituţiei Prefectului județul Mureș, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții IPJ Mureș, ,,în cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/ carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00 – 5.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/ deschise”.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 120 de societăți comerciale, peste 220 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1.520 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.250 de lei, dintre care: 106 sancţiuni, în valoare de 11.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, 26 de sancțiuni, în valoare de 1.750 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/ libera circulație, în intervalul orar 23.00 – 5.00”, au precizat reprezentanții IPJ Mureș.

,,Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri! Vă reamintim de Telverde – 0800-800.165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.

Alexandra HAJA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noul steag al Județului Mureș publicat în Monitorul Oficial al României

Distribuie Monitorul Oficial al României Partea I, Nr. 1132 din data de 24 noiembrie 2022 …