Home / Administratie / Parc Industrial preconizat la Chețani

Parc Industrial preconizat la Chețani

Primarul comunei Chețani, Emil Florin Mocan, a dezvăluit marți, 30 martie, pentru cotidianul Zi de Zi, faptul că localitatea pe care o conduce va avea un Parc Industrial, chiar dacă pe o suprafață de doar 16 hectare.

Datorită autostrăzii care va traversa comuna, transportul de marfă va fi foarte facil pentru cei care doresc să investească într-un punct de lucru în localitate. Mai mult, deja chiar există doritori care își propun să investească și se poate presupune că, dat fiind așezarea geografică a comunei Chețani, concurența pentru cei care vor câștiga o bucată de pământ pentru o fabrică va fi mai acerbă ca luptele de la Oituz.

Lucrul acesta este binevenit, întrucât forță de muncă există în localitate și așteaptă cu nerăbdare noi oportunități.

„Comuna Chețani va fi travesată de viitoarea autostradă. Momentan este terminată chiar la intrarea în Chețani dinspre Târgu Mureș și avem marele noroc să avem intrare și ieșire de pe autostradă eu zic că avem posibilități de a atrage investitorii. Noi avem un proiect în derulare, îl pregătim pentru o finanțare de la Uniunea Europeană, în a dezvolta un mini Parc Industrial. Îi spun „mini” pentru că suprafața nu ne permite. Atât deține Primăria, o suprafață de 16 hectare, prin care vrem ca acel teren să îl facem fiabil, în sensul să ducem toate utilitățile, apă, canal, gaz, curent. Sunt convins că vor veni investitori pentru a investi. De fapt, de doi ani de zile avem o ofertă de la o firmă româno-spaniolă, de a face un depozit și o fabrică de prelucrat legume. Posibilități sunt. După cum se știe, comuna Chețani momentan are două ferme mari de animale. Fermele sunt foarte bine dotate. De asemenea, sunt câțiva antreprenori care au cifra de afaceri destul de mare pentru o comună. Locuri de muncă sperăm că vor fi și în continuare”, a declarat edilul șef al comunei.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Rețete străvechi promovate de gospodinele din satul mureșean Râpa de Jos

Gospodinele din satul Râpa de Jos, comuna Vătava, susţin că şi în Postul Mare, ce …