Home / Administratie / Vacanţă în siguranţă la Sovata, asigură reprezentanții Primăriei

Vacanţă în siguranţă la Sovata, asigură reprezentanții Primăriei

Distribuie

Reprezentanții Primăriei orașului Sovata au remis un comunicat de presă, luni, 12 aprilie, prin care se face cunoscut faptul că orașul Sovata este pregătit pentru a primi turiști în timpul pandemiei, întrucât numărul de infectări cu SARS-CoV-2 este mic, iar regulile impuse se respectă cu strictețe.

Mulțumită măsurilor de precauție luate de conducerea orașului Sovata, de populație şi de turiştii care respectă normele impuse, rata îmbolnăvirii a fost scăzută încă de la începutul pandemiei. Prin urmare, Sovata a fost încadrată doar pentru o perioadă scurtă în zona galbenă dintre localitățile județului Mureș, iar activitatea turistică a orașului a fost suspendată doar în timpul stării de urgență. De la data de 1 iunie 2020 până în prezent, structurile de primire turistică precum și unitățile de alimentație publică își desfășoară activitatea și primesc turiști în cea mai mare siguranță, respectând cu strictețe reglementările epidemiologice. Pentru sfârșitul de săptămână care va cuprinde sfintele sărbători de Paști și 1 mai,  unitățile turistice din Sovata se vor pregăti cu diverse oferte de cazare. Stațiunea Sovata este renumită pentru aerul său excepțional de curat, împrejurimi liniștite, ape tămăduitoare, făcând-o astfel o destinație turistică excelentă în aceste vremuri incerte.

Terapie pentru sănătate

Potrivit balneologului András Bartha, ”aerul din stațiune este bogat în ioni negativi, care au un efect calmant asupra sistemului nervos, lucru confirmat și de turiștii aflați în stațiune, a căror relaxare și odihnă este una mai bună”, iar flora din jurul lacurilor sărate ”este una foarte diversă, pădurile foioase filtrează și curăță praful-de aici, iar din cauza asta aerul este foarte curat”.

Acest lucru a fost dovedit și de o analiză a calității aerului realizată în anul 2020, care a depășit cu mult așteptările tuturor. Aerul sărat, dovedit și foarte curat ajută pacienții să se recupereze și persoanele dornice de drumeţii să-și întărească sistemul imunitar. Astfel, putem spune că pe lângă nămolul terapeutic și apa sărată, clima este un important factor în tratamentele din stațiune. Despre eficacitatea tratamentelor au existat dovezi încă din secolul trecut, când atât familii nobile și regale, cât și lideri de rang înalt au ales cu prioritate Sovata.

Putem menționa şi un articol de ziar din anul 1913 în care se scria: ”Dessewffy Arisztid, consilier prezidențial de luni întregi suferea de o boală pulmonară severă, iar cea mai mare parte a bolii și-a petrecut-o în stațiunea Sovata. Datorită îngrijirii și al tratamentului atent al familiei cât și al medicilor, el s-a vindecat complet din boală și a revenit la munca sa.”

Activități variate

Grație activităților variate de petrecere a timpului liber și localizării lor aproape de natură, turiștii din Sovata se pot simți în siguranță, având posibilitatea să evite locurile aglomerate și pot ajunge acasă cu sistemul imunitar întărit. Traseul eco-didactic ”Drumul Sării” – lung de 2,8 kilometri, primul proiect eco-turistic al țării, stabilit într-o parte a rezervației naturale de 79 de hectare, oferă oportunități pentru plimbări scurte și drumeții mai lungi, indiferent de vârstă. În sezon oaspeții noștri pot alege dintre activități precum: plimbări cu barca pe Lacul Tivoli, plimbare cu caleașca, parcul de aventură,  călărie, drumeții și ciclism în munții din apropiere. În sezonul de vară turiștii pot participa la evenimente culturale și de divertisment din parcul Petőfi cu respectarea strictă a măsurilor epidemiologice.

O stațiune pentru toți

Sovata şi-a păstrat popularitatea fără întrerupere până în prezent, iar primarul orașului este mândru de acest fapt, în mod justificat.

 „Experimentăm din ce în ce mai mult că starea de sănătate a unei persoane depinde în mare măsură de modul în care abordează problemele de zi cu zi. Dacă găsim modul de a scăpa de aceste necazuri și suntem capabili să vedem micile plăceri ale vieții suntem deja mai sănătoși. Nu se necesită abilități supraomenești, ci doar determinare și voință. Aș recomanda să vedem în viață frumusețile și valorile cum ar fi orașul nostru, care poate oferi recreație și vindecare pentru toată lumea într-un mediu sigur”, a declarat Fülöp László Zsolt, primarul orașului Sovata.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.