VIDEO: Caravana vaccinării liceenilor, la Colegiul Național ”Unirea” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 529 Vizualizări

VIDEO: Caravana vaccinării liceenilor, la Colegiul Național ”Unirea”

În perioada 26-28 mai, în toate liceele din județul Mureș se desfășoară „Maratonul vaccinării pentru liceeni”. Joi, 27 mai, Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș a fost una dintre instituțiile de învățământ care a găzduit maratonul. La eveniment au fost prezenți și Mara Togănel, prefectul județului Mureș, dr. Iuliu Moldovan, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș și Sabin-Gavril Pășcan, inspector școlar general al județului Mureș.

Aurora Stănescu, director al Colegiului Național „Unirea”, a declarat pentru cotidianul Zi de Zi că „un număr însemnat de elevi a participat la campanie”.

„Au fost înregistrați elevii care au solicitat vaccinarea în cadrul unității noastre de învățământ. Un număr destul de însemnat de elevi a participat la această campanie. Considerăm că este o campanie binevenită. Un aspect pozitiv în sensul acesta este că elevii sunt vaccinați în interiorul unității de învățământ, prin urmare este facilitat accesul la vaccinare. Echipa mobilă deja este pregătită. Am început de la ora 8. Pregătirile sunt gata. De la 8.30 elevii se vaccinează. Este o campanie care, în mod fericit, completează viziunea asupra rolului pe care vaccinarea îl are în eradicarea rapidă a virusului”, a punctat directoarea.

La Colegiul Național „Unirea” maratonul se va desfășura pe parcursul zilei de 27 mai și va dura până în „momentul în care se epuizează numărul de elevi înscriși pe listele noastre, noi până la ora respectivă menținem punctul de vaccinare.”

”Felicităm inițiatorii acestei campanii. Considerăm că inițiativa de a veni în mijlocul școlilor, în mijlocul tinerilor a fost deosebită, mai ales că acum, revenind la școală fizic, elevii au fost și mai doritori să se integreze mai ușor în activitatea școlară și să se gândească la faptul că revin la normalitate cu speranța că vor fi în continuare sănătoși”, a mai adăugat Aurora Stănescu.

Condiții optime de vaccinare

Într-o declarație oferită cotidianului Zi de Zi, prefectul Mara Togănel a ținut să mulțumească elevilor pentru participarea activă la eradicarea noului coronavirus, dar și instituțiilor de învățământ pentru organizarea maratoanelor de vaccinare.

„Astăzi suntem la Liceul „Unirea” pentru că în perioada 26-28 mai se desfășoară „Maratonul Vaccinării” în liceele mureșene. În toate liceele din județul Mureș au fost organizare puncte de vaccinare, astfel încât toți elevii peste 16 ani se pot vaccina cu Pfeizer în condiții de siguranță maximă. Doresc să mulțumesc în primul rând elevilor pentru că au înțeles importanța acestui act. Doresc să mulțumesc tuturor unităților de învățământ care au organizat acest proces de vaccinare astfel încât totul să corespundă cerințelor sanitare. Mulțumesc Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Școlar Județean pentru că, printr-un efort comun putem să aducem mai aproape acest vaccin”, a transmis reprezentantul Guvernului în județ.

Conform dr. Iuliu Moldovan, procesul de vaccinare de la Colegiul Național „Unirea”, să desfășoară în condiții optime, neexistând probleme.

„Procesul de vaccinare decurge în condiții optime. Nu sunt probleme deosebite. Continuăm ceea ce practic am început de două săptămâni, să venim de data aceasta noi către cetățeni, către elevi acum. Vom continua în zilele următoare și în săptămânile următoare cu acțiuni de tip „maraton” sau acțiuni în mediul rural, astfel încât să avem o vară liniștită și o toamnă normală”, a specificat directorul executiv al DSP Mureș.

800 de elevi înscriși

Inspectorul școlar general al județului Mureș a specificat faptul că în jur de 800 de elevi cu vârsta peste 16 ani din județ s-au înscris pentru vaccinarea în timpul unuia dintre maratoanele organizate în instituțiile de învățământ.

„Până în acest moment s-au înscris aproximativ 800 de elevi, cu vârstă peste 16 ani dintr-un număr de 13.400 de elevi care se încadrează în această categorie de vârstă. Trebui să menționăm faptul că aproximativ 2.000 de elevi, cu vârstă peste 16 ani s-au vaccinat în centrele de vaccinare organizate în municipii, orașe sau zone rurale. O parte dintre aceștia s-au vaccinat în cadrul maratonului susținut de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș”, a punctat prof. drd. Sabin Gavril Pășcan.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE