Home / Administratie / VIDEO: Urșii pun în gardă autoritățile din Lunca Bradului

VIDEO: Urșii pun în gardă autoritățile din Lunca Bradului

Prezența tot mai frecventă a urșilor la nivelul localității Lunca Bradului a pus în gardă autoritățile locale care vin cu o serie de recomandări  pentru locuitorii comunei de pe Valea Mureșului.

„Dragi localnici, după cum știți, în ultimele zile s-au înmulțit vizitele urșilor în cadrul intravilanului comunei noastre. Avem rugămintea să respectați pe cât posibil următoarele recomandări:

– după orele 20 evitați pe cât posibil deplasările în exteriorul locuințelor;

– dacă acestea sunt necesare, deplasați-vă în grupuri, neapărat având la îndemână o lanternă care să vă permită să luminați împrejurimile, respectiv produceți zgomote moderate pentru a vă face simțită prezența;

– în cazul în care vedeți un urs, evitați-l pe cât posibil prin deplasarea (dar nu în fuga)  în direcția opusă zonei unde se află acesta și APELAȚI DE URGENȚĂ NUMĂRUL 112;

– în cazul în care ursul intră în curtea dumneavoastră, intrați în locuință și APELAȚI DE URGENȚĂ112.  Rugăm cu insistență cetățenii să nu facă acte de bravado, chiar dacă este un pui de urs, să nu uităm că este un animal sălbatic cu un comportament total imprevizibil”, informează reprezentanții Primăriei comunei Lunca Bradului.

Sesizări trimise ministrului Mediului

De asemenea, cetățenii care au avut de suferit din cauza urșilor sunt rugați să  depună o sesizare la primărie. Primăria asigură cetățenii că aceste sesizări vor fi înaintate autorităților centrale, inclusiv ministrului Mediului, Tánczos Barna.

„Dacă ursul a creat pagube proprietății dumneavoastră, vă rugăm să depuneți o sesizare către Primăria Lunca Bradului care mai apoi o va redirecționa către autoritățile competente pentru a rezolva această problema. Sesizarile depuse în ultimele zile au fost înaintate spre autoritățile superioare, inclusiv la Ministerul Mediului, respectiv domnului ministru Tánczos Barna.Vă asigurăm de faptul ca autoritatile fac toate demersurile posibile legale pentru a rezolva această problemă destul de inconfortabilă și periculoasă pentru localitatea noastra”, se precizează în comunicatul Primăriei Lunca Bradului.

Cea mai recentă apariție a ursului a fost în cursul zilei de duminică, în zona Gării CFR din Lunca Bradului, când un pui de urs s-a cocoțat într-un copac, imaginile fiind surprinse de către Alexandru Bexa, primarul comunei Lunca Bradului.

(A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ludușean arestat pentru incest

Un bărbat din Luduș, bănuit de act sexual cu un minor, sub forma incestului, a …