VIDEO: Urșii pun în gardă autoritățile  din Lunca Bradului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1331 Vizualizări

VIDEO: Urșii pun în gardă autoritățile din Lunca Bradului

Prezența tot mai frecventă a urșilor la nivelul localității Lunca Bradului a pus în gardă autoritățile locale care vin cu o serie de recomandări  pentru locuitorii comunei de pe Valea Mureșului.

„Dragi localnici, după cum știți, în ultimele zile s-au înmulțit vizitele urșilor în cadrul intravilanului comunei noastre. Avem rugămintea să respectați pe cât posibil următoarele recomandări:

– după orele 20 evitați pe cât posibil deplasările în exteriorul locuințelor;

– dacă acestea sunt necesare, deplasați-vă în grupuri, neapărat având la îndemână o lanternă care să vă permită să luminați împrejurimile, respectiv produceți zgomote moderate pentru a vă face simțită prezența;

– în cazul în care vedeți un urs, evitați-l pe cât posibil prin deplasarea (dar nu în fuga)  în direcția opusă zonei unde se află acesta și APELAȚI DE URGENȚĂ NUMĂRUL 112;

– în cazul în care ursul intră în curtea dumneavoastră, intrați în locuință și APELAȚI DE URGENȚĂ112.  Rugăm cu insistență cetățenii să nu facă acte de bravado, chiar dacă este un pui de urs, să nu uităm că este un animal sălbatic cu un comportament total imprevizibil”, informează reprezentanții Primăriei comunei Lunca Bradului.

Sesizări trimise ministrului Mediului

De asemenea, cetățenii care au avut de suferit din cauza urșilor sunt rugați să  depună o sesizare la primărie. Primăria asigură cetățenii că aceste sesizări vor fi înaintate autorităților centrale, inclusiv ministrului Mediului, Tánczos Barna.

„Dacă ursul a creat pagube proprietății dumneavoastră, vă rugăm să depuneți o sesizare către Primăria Lunca Bradului care mai apoi o va redirecționa către autoritățile competente pentru a rezolva această problema. Sesizarile depuse în ultimele zile au fost înaintate spre autoritățile superioare, inclusiv la Ministerul Mediului, respectiv domnului ministru Tánczos Barna.Vă asigurăm de faptul ca autoritatile fac toate demersurile posibile legale pentru a rezolva această problemă destul de inconfortabilă și periculoasă pentru localitatea noastra”, se precizează în comunicatul Primăriei Lunca Bradului.

https://www.youtube.com/watch?v=YXN7hpeq3rw

Cea mai recentă apariție a ursului a fost în cursul zilei de duminică, în zona Gării CFR din Lunca Bradului, când un pui de urs s-a cocoțat într-un copac, imaginile fiind surprinse de către Alexandru Bexa, primarul comunei Lunca Bradului.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE