E GRAV! Situație de urgență sanitară în ”Orașul Trandafirilor” din cauza gunoaielor neridicate și a șobolanilor! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 893 Vizualizări

E GRAV! Situație de urgență sanitară în ”Orașul Trandafirilor” din cauza gunoaielor neridicate și a șobolanilor!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat vineri, 11 iunie, într-o ședință de îndată, cu două abțineri, ale consilierilor POL, un proiect de hotărâre privind ”asigurarea corespunzătoare a serviciului de salubrizare în condiții de continuitate și siguranță pentru protecția sănătății populației.”

Situație de urgență sanitară!

Înainte de vot, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a oferit explicațiile de rigoare. Potrivit edilului șef, în aceeași zi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Târgu Mureș a stabilit că există o situație de urgență sanitară motiv pentru care Primăria municipiului Târgu Mureș nu poate aștepta soluționarea unor contestații în instanță privind colectarea deșeurilor clandestine. Prin urmare, Primăria municipiului Târgu Mureș va demara o procedură de negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, conform articolului 104, alineatul 1, litera c, din Legea nr. 98/2016, Legea privind  achizițiile publice, urmând să se încheie un contract de prestări servicii în regim de urgență, pe o perioadă de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire până la soluționarea contestațiilor la CNSC și semnarea contractului cu operatorul desemnat prin procedură.

789 de locații de risc, plus șobolani ”bonus”

Potrivit datelor prezentate de Soós Zoltán, în prezent Primăria municipiului Târgu Mureș nu deține contract cu nicio firmă specializată pentru colectarea deșeurilor stradale, iar ridicarea acestora se face sub formă de comenzi către actualul operator.

”În momentul de față Primăria Târgu Mureș nu are contracte, este o perioadă de trecere, sunt comenzi de fapt, contractul dura, obligativitatea firmei era de 90 de zile să presteze serviciul și după cum știți s-a votat în Consiliu caietul de sarcini atât pentru procedurile de 180 de zile, cât și procedura de doi ani de zile. Procedura de 180 de zile s-a finalizat în ceea ce privește menajerul, însă operatorul actual a contestat atât pornirea procedurii, cât și rezultatul procedurii”, a explicat Soós Zoltán.

Totodată, Soós Zoltán a recunoscut faptul că în prezent în ”Orașul Trandafirilor” există 789 (!!!) de locații care pun în pericol sănătatea locuitorilor din cauza deșeurilor neridicate și a apariției șobolanilor.

”Deși de două săptămâni se trimit comenzi către operatorul actual să ridice gunoiul clandestin, nu s-a conformat, a cerut modificarea prețului și multe altele care nu sunt legale, evident. Ieri s-a stabilit, s-a făcut o verificare pe raza municipiului Târgu Mureș având în vedere multiplele observații din partea populației, s-au identificat peste 100 de locații cu deșeuri care prezintă deja pericol la adresa sănătății populației”, a afirmat primarul municipiului Târgu Mureș.

”Sunt sute de procese verbal care constată problemele din Târgu Mureș, în afară de gunoi rezultă să zicem și alte efecte secundare, prezența șobolanilor semnalată de populație și așa mai departe. Noi trebuie ca în câteva zile să curățăm orașul”, a completat Soós Zoltán, care a dat asigurări că ”nu există niciun război” între instituția pe care o conduce și actualul operator de salubritate.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE