VIDEO, FOTO: Omagiu adus celor 173 de eroi din Deda Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 276 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Omagiu adus celor 173 de eroi din Deda

Cu ocazia Zilei Eroilor, zi de aleasă sărbătoare care marchează și praznicul „Înălţării Domnului”, întreaga suflare a comunei Deda a adus joi, 10 iunie, un omagiu celor 174 de eroi, tributul de vieți omenești plătit de comuna Deda în cele două conflagrații mondiale.

Momentul de cinstire a eroilor a debutat cu depunerea de coroane de flori de către Primăria comunei Deda la monumentele eroilor de pe raza localității Deda, moment urmat de o slujbă de pomenire a eroilor oficiată de părintele Gabriel Fărcaș în curtea Liceului Tehnologic „Vasile Netea” din Deda.

„Ne bucurăm să ne vedem iarăși împreună la acest moment de aleasă sărbătoare prin care aducem un omagiu eroilor și înaintașilor noștri care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori pentru ca noi să trăim liberi într-o țară atât de frumoasă. Mulțumim lu Dumnezeu pentru că am putut aduce acest omagiu, aici în curtea școlii, în fața celor două monumente închinate eroilor din Deda”, a precizat părintele Gabriel Fărcaș, parohul bisericii ortodoxe din Deda.

Opt monumente închinate celor 173 de eroi

Importanța momentului de aleasă cinstire adus eroilor neamului a fost subliniat și de Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Lucreția Cadar, primarul comunei Deda

„Comemorăm azi la Deda eroii neamului românesc, în mod deosebit pe cei 174 de eroi din Deda căzuți pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale În memoria acestora sunt ridicate opt monumente pe raza comunei Deda, două în curtea bisericilor din Pietriș, Bistra Mureșului și Filea, la care se adaugă cele două monumente din curtea liceului din Deda. Azi marcăm și Înălțarea Domnului, fapt pentru care biserica din Deda, prin parohul ei, Gabriel Fărcaș, a făcut eforturi de a veni în curtea școlii să aducem împreună un omagiu eroilor noștri din comuna Deda. Slujbele care s-au oficiat în bisericile noastre au fost pentru toți eroii căzuți pentru apărarea pământului strămoșesc al patriei, pentru jertfa de sânge făcută de aceștia pentru ca noi să ne bucurăm de viață într-o țară liberă și frumoasă”, a spus primarul Lucreția Cadar.

Lecție de istorie pentru tineri

La rândul ei, directoarea adjunctă al Liceului Tehnologic „Vasile Netea” din Deda, Silvia Andone, a punctat importanța educației tinerilor pentru valorile fundamentale ale poporului român.

Prof. Silvia Andone, director adjunct Liceul Tehnologic „Vasile Netea” Deda

„Mai presus de toate, această manifestare este o lecție de istorie pentru copiii noștri. Vâzându-ne pe noi,respectul care îl acordpăm eroilor neamului, și ei la rândul lor vor ști să transmită generațiilor următoare același lucru. Pe lângă multe alte aspecte, acesta este un lucru extrem de bun câștigat astăzi”, a spus prof. Silvia Andone.

Programul artistic oferit celor prezenți de elevii Liceului Tehnologic „Vasile Netea” pregătiți de Elena Man, profesoară de muzică și învățătoarea Ionela Lircă a consfințit momentul de cinstire a eroilor neamului de la Deda.

La final, întreaga suflare a participat la slujba de sfințire a apei, altarului și țarinei oficiată de părintele Gabriel Fărcaș la crucea din curtea bisericii ortodoxe din Deda.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE