Home / Slider / Câți copii sunt adoptabili în Mureș

Câți copii sunt adoptabili în Mureș

În decursul anului 2021, 17 familii din județul Mureș au fost atestate în vederea efectuării de adopții, a informat, în urmă cu câteva zile, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș.

”Până la data prezentei, am informat un număr de 18 familii cu privire la procedura adopției, personal la sediul DGASPC Mureș, în total 27 de familii au formulat cererea, au pregătit documentele necesare, au fost evaluate iar 17 dintre aceste familii au fost atestate ca apte să adopte, adică au îndeplinit cerințele legale în timp ce alte 10 familii sunt în curs de evaluare”, se menționează în document.

Conform aceleiași surse, ”în această perioadă au devenit adoptabili 44 de copii”, astfel încât în evidențele DGASPC Mureș se află, în diferite etape ale procedurii de adopție, 202 de copii din care 128 de băieți și 74 de fete, cu vârsta cuprinsă între 1 an și 14 ani, respectiv 145 de copii clinic sănătoși și 57 de copii încadrați în diferite grade de handicap.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vine valul 4? Dublare a numărului de cazuri COVID-19 în Mureș, în 24 de ore!

Față de ziua precedentă, la nivelul județului Mureș au fost înregistrate 49 de cazuri noi …