Home / Invatamant / Mureș: Număr mare de elevi absenți la Evaluarea Națională

Mureș: Număr mare de elevi absenți la Evaluarea Națională

Marți, 22 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a la Limba și literatura română – sesiunea 2021. Celelalte două probe scrise vor avea loc joi și vineri, iar rezultatele finale vor fi afișate sambătă, 4 iulie, atât la centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, au fost prezenți 3.385 de candidați, 208 de candidați nu s-au prezentat la examen și nu a existat niciun candidat eliminat pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate ieri de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

”Următoarea probă scrisă, la matematică, va avea loc joi, 24 iunie, iar ultima probă, cea la Limba și literatura maternă va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14.00 în centrele de examen, iar comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evcaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Diana CĂRBUREAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Prezențe reghinene la ediția aniversară TIFF

Ediția din acest an a celui mai important eveniment dedicat filmului din România, Festivalul Internațional …