VIDEO, FOTO: Armata, Pompierii, Poliția, protagoniștii „Military Day” la Reghin Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 999 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Armata, Pompierii, Poliția, protagoniștii „Military Day” la Reghin

Centrul municipiului Reghin începe să devină din ce în ce mai frecventat, în special în zilele de duminică, grație Municipalității care găsește mereu o tematică inedită menită să-i scoate pe reghineni din casă.

Nu a făcut excepție nici această duminică denumită sugestiv „Military Day”, prilej pentru cei mici și mari să vadă pe viu dotarea diferitele structuri militare, Pompieri, Poliție, precum și a celor din cadrul Forțele pentru Operații Speciale.

„Așa cum deja i-am obișnuit pe reghineni, în fiecare zi de duminică am încercat să organizăm diferite evenimente, să reușim cumva să mobilizăm lumea să iasă din casă, să-și aducă copiii în centru. Pentru acestă duminică am invitat diferite structuri militare să fie alături de noi, copiii să vadă ce înseamnă fiecare structură în parte, să se poată urca în mașinile de intervenție, să se pozeze cu militarii, să vadă armamentul și tehnica din dotarea fiecăruia în parte. Această acțiune poate fi și reorientare profesională pentru cei care sunt interesați de o carieră militară”, a precizat Imola Grama, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Reghin.

Cel mai vizitat stand

Cel mai vizitat stand a fost cel al militarilor din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale, luat cu asalt în special de cei mici.

„Scopul prezenței noastre la Reghin este acela de a face o promovare carierei militare. Cine dorește să opteze pentru așa ceva poate să obțină informații de la noi. Mai mult de atât, pot accesa lucruri pe care nu le pot vedea în fiecare zi, părțile frumoase ale unei cariere militare. Avem o mică expoziție statică cum îi spunem noi de armament și tehnică militară. Avem expuse două vehicule de tip Humvee, armament, muniție, tehnică de scafandrerie, precum și un stand unde prezentăm tehnica medicală, extrem de importantă pentru noi când plecăm în misiune”, a declarat unul din militarii prezenți la stand.

Demonstrație practică a pompierilor

La loc de cinste a fost și autospeciala de pompieri, care a putut fi admirată de cei prezenți care au avut parte și de o demonstrație practică.

„Am răspuns solicitării organizatorilor, în speță Primăria Reghin de a face și noi o promovare a profesilor militare, respectiv profesia de pompier. Am venit cu autospecială pentru a prezenta tinerilor tehnica care o avem în dotare, cea mai nou sosită la Detașamentul de Pompieri Reghin. De asemenea, avem un stand unde popularizăm oferta educațională în școlile militare, și nu în ultimul rând măsurile specifice de apărare împotriva situațiilor de urgență”, a declarat lt. col. Florin Șular, comandantul Detașamentului de Pompieri Reghin.

Arma cu tranchilizante, pe placul puștilor

Poliția Locală Reghin a răspuns și ea prezent acțiunii inițiate de Primăria municipiului Reghin, bucuria celor mici fiind arma cu tranchilizante din dotarea polițiștilor locali.

„Scopul prezenței noastre este de a prezenta reghinenilor, celor tineri în special, o parte din activitățile și dotarea Poliției Locale. O chestie foarte interesantă care am prezentat-o fost arma cu tranchilizante care o avem în dotare, folosită la câinii aflați pe domeniul public pe care îi prindem după care sunt duși la adăpost. De asemenea, le-am arătat celor prezenți stația de amplificare, respectiv rampa de semnalizare de pe mașina Poliției Locale, stațiile de comunicare și body cam-urile”, a spus Marian Vasile, șef serviciu, Poliția Locală Reghin.

Pentru cei care doresc să devină polițiști, evenimentul de duminică de la Reghin a fost un bun prilej să cunoască mai în detaliu particularitățile acestei meserii.

„Scopul nostru la acest eveniment este de a prezenta copiilor munca noastră din Poliție, cu ce se ocupă un polițist și care este meritul lui în societate. Pentru cei mai mari, absolvenților de liceu, le oferim informații în ce privește oferta educațională a Ministerului de Interne”, a declarat agent șef principal Mihaela Stanciu.

Evenimentele duminicale vor continua la Reghin, surprizele urmând să fie dezvăluite în zilele premergătoare acestora.

„Rămăne să stabilim tematica duminicii viitoare. Deocamdată este surpriză. Rugămintea mea este să urmăriți pagina de Facebook a Primăriei Reghin și a domnului primar Márk Endre unde se anunță în zilele de vineri evenimentul care urmează să aibă loc duminica”, a conchis Imola Grama.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE