PNRR – una din sursele de finanțare urmărite de CJ Mureș și SCJ Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

PNRR – una din sursele de finanțare urmărite de CJ Mureș și SCJ

Investițiile în sănătate vor continua

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mureș, Péter Ferenc, a anunțat că investițiile în reabilitarea și modernizarea clădirilor Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, una din unitățile medicale foarte mari din țară, cu 1180 de paturi și cu 24 de secții, vor continua, una din sursele de finanțare posibile fiind Planul Național de Reconstrucție și Reziliență.

Prezent la inaugurarea clădirii rehabilitate a Clinicii de Oncologie, președintele a menționat că autoritatea județeană care coordonează Spitalul Clinic Județean Mureș a încercat să finanțeze proiectele de reparații aproape la toate spitalele pe care le administrează, începând de la Neurologie până la Pneumologie, Ginecologie etc. “Din păcate, acest spital are în total foarte multe clădiri, dispersate în tot orașul, deci e foarte greu să faci un proiect general pentru că toate secțiile sunt în clădiri diferite, în 18 clădiri. Pas cu pas dorim ca fiecare clădire să fie reabilitată la fel cum este acest spital de oncologie. Am încercat în anii precedenți, cât și anul acesta să alocăm fonduri pentru reparații, pentru menținerea acestor spitale în stare de funcționare. În acest moment există deja cinci proiecte, cinci studii de fezabilitate și chiar și un proiect tehnic în baza cărora dorim ca să reabilităm și celelalte spitale, dar aceste lucruri vor depinde de fondurile pe care le vom putea obține în perioada următoare. Aceste costuri sunt de zeci de milioane de lei pe care noi nu le vom putea realiza doar din fonduri proprii niciodată, aici urmează ca în perioada următoare să vedem care vor fi posibilitățile pe Planul Național de Reziliență și Reconstrucție, cât și pe Programul Operațional Regional”, a precizat Péter Ferenc.

Acesta a mai precizat că pentru a reabilita toate clădirile care au nevoie de reparații capitale sau trebuie realizate de la zero – fie că vorbim de ATI-ul de la Infecțioase, Clinica de Pneumologie, Secția de Ginecologie, Spitalul Municipal Gheorghe Marinescu din Târnăveni care asigură servicii medicale pentru întreaga regiune ar fi necesare cel puțin patru-cinci bugete anuale ale întregului Consiliu Județean.

“Ca să oferim serviciile medicale adecvate în județul Mureș, noi aceste spitale trebuie să le aducem în starea în care pot oferi servicii de cea mai înaltă calitate și acesta este lucrul primordial, iar pe termen lung putem să ne gândim, sunt o mulțime de variante”, a adăugat președintele CJ Mureș.

Ca sumă orientativă pentru proiectele care au deja studii de fezabilitate sau proiect tehnic sunt necesare 160 milioane de lei, doar pentru a finanța construcțiile, iar dacă luăm în considerare și dotările suma ar urca la 300 de milioane de lei.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE