OUG privind combaterea atacurilor de urși în Senat Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 427 Vizualizări

OUG privind combaterea atacurilor de urși în Senat

Plenul Senatului a luat act, miercuri, cu majoritate de voturi, de proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora în intravilanul localităţilor, transmite Agenția de Presă Agerpres.

OUG nr. 81/2021 stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor imediate realizate asupra exemplarelor de urs, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Scopul principal al OUG este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.

Actul normativ a intrat astfel în circuitul parlamentar, fiind repartizat comisiilor permanente de specialitate pentru a fi dezbătut.

Termenul stabilit pentru depunerea avizelor și rapoartelor comisiilor de specialitate este 2 septembrie.

AGERPRES

Sursa foto: intervenția din Suceava după atacul ursului asupra a trei ciobani din județul Mureș, dintre care unul ucis, iar altul rănit grav și internat la Iași în spital.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE