Home / Agricultura / Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Eficiență maximă pentru hibrizii Limagrain

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Eficiență maximă pentru hibrizii Limagrain

Distribuie

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

Ing. Adelin Damian, product manager Limagrain România pentru culturi de cereale păioase și porumb, a oferit, în mini-interviul următor, detalii despre participarea principalului producător de semințe din Europa la lotul demonstrativ de la Seuca.

Reporter: Cu ce portofoliu de hibrizi participați la lotul demonstrativ de la Seuca?

Adelin Damian: Anul acesta, în locația de la Seuca aparținând DAFCOCHIM am venit cu patru hibrizi de porumb dedicați acestei zone. Primul hibrid este LG 30.315, al doilea hibrid este LG 31.377, iar ceilalți doi sunt LG 31.390 și LG 31.415 (Invadator).

Rep.: Vă rog să prezentați, pe scurt, caracteristicile hibrizilor enumerați anterior.

A.D.: LG 30.315 este un hibrid timpuriu, de la începutul grupei 300 FAO, un hibrid foarte adaptat acestei zone, cu un potențial de producție foarte bun. LG 31.377 este un semitimpuriu de la jumătatea grupei 300 FAO, un hibrid de talie înaltă cu un potențial de producție foarte bun, este hibridul cel mai vândut din portofoliul Limagrain România. Ca o caracteristică principală a acestui hibrid, vă pot spune că vigoarea în primele stadii de vegetație este foarte bună, deci ne putem ”juca” să spun așa un pic cu momentul semănatului. Putem să semănăm chiar dacă în sol nu s-au atins cele 8 grade optime pentru începutul semănatului la cultura de porumb, deci putem începe chiar de la 6 grade. LG 31.390 este un hibrid tot semitimpuriu, dar de la sfârșitul grupei 300 FAO, un hibrid foarte adaptat cu potențial de producție foarte bun, un hibrid care a dat rezultate foarte bune în această zonă. LG 31.415 (Invadator) este un semitardiv de la începutul grupei 400 FAO. Pot să spun că ”am forțat puțin nota” cu acest hibrid pe zona aceasta, dar am procedat astfel datorită faptului că se caracterizează printr-un dry-drown, o pierdere a apei din bob foarte rapidă, și din această cauză chiar dacă este un pic mai tardiv totuși rezultatele sunt foarte bune pentru zona Transilvania.

Rep.: În ce măsură sunteți mulțumit de rezultate?

A.D.: După cum se poate remarca, cei patru hibrizi prezenți la Seuca s-au comportat foarte bine și putem să observăm acest lucru din faptul că fecundarea este foarte bună, este completă la toți cei patru hibrizi, fecundarea este până în vârful știuleților care au numărul de rânduri de boabe scontat, între 14 și 18, și cred că rezultatele vor fi cele mai bune. Nu avem plante sterile, densitatea este după părerea mea foarte bună, în jur de 70.000 de plante la hectar, cred că vor fi rezultate foarte bune.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.