Home / Slider / Mureșeni arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc și mare risc

Mureșeni arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc și mare risc

Distribuie

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu-Mureș au efectuat miercuri, 15 septembrie, nouă percheziții domiciliare în județul Mureș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținerea de droguri de risc și de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu, operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și constituirea unui grup infracțional organizat.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, opt persoane, din județul Mureș, ar fi traficat droguri de risc și de mare risc. Totodată, aceștia ar fi efectuat operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și ar fi comercializat asemenea produse către mai multe persoane. Cinci dintre cele opt persoane sunt bănuite că s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi acționat, în mod coordonat, în baza unei structuri bine stabilite. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, substanțe etnobotanice și sisteme informatice”, a informat Biroul de presă al IPJ Mureș.

Potrivit sursei citate, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu-Mureș și BCCO Târgu Mureș au fost conduse, pentru audieri, opt persoane.

”În urma administrării probatoriului, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, faţă de șase bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 36 de ani, iar, în cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, față de cinci dintre aceștia. Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La  acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.