Home / Administratie / FOTO: Viitorul Muzeu al Fotografiei, construit la periferia Târgu Mureșului?

FOTO: Viitorul Muzeu al Fotografiei, construit la periferia Târgu Mureșului?

Distribuie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat vineri, 24 septembrie, pe pagina sa de Facebook, detalii despre viitorul Muzeul al Fotografiei, investiție aflată pe lista investițiilor aflate pe lista autorităților locale din ”Orașul Trandafirilor” în vederea finanțării prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

”În viitorul Muzeul al Fotografiei din Târgu Mureș, investiție ce va fi realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ne dorim să prezentăm larga paletă de utilizare a acestei forme de expresie: fotografia. În aceste spații de expunere se va pune în valoare atât zona experimentală cât și cea a amatorilor. Pe lângă o expoziție permanentă, care va prezenta istoria fotografiei în România și răspândirea fenomenului în secolul al XX-lea, vor avea loc expoziții temporare cu lucrări ale artiștilor contemporani și se va crea o arhivă. În plus, vom pune un mare accent pe ateliere în care cei interesați – copii și adulți, deopotrivă – pot să învețe tehnici analogice de fotografiere. Muzeul va avea o sală multimedia, laboratoarele vor putea fi folosite de cei ce doresc să încerce o asemenea experiență și ne dorim construirea unei camere obscure”, a anunțat Soós Zoltán.

Totodată, primarul municipiului Târgu Mureș a mai făcut o precizare, cu scopul de ”a spulbera suspiciunile conform cărora Muzeul Fotografiei primește bani din fondul PNRR alocat orașului”, respectiv că ”banii vin din fondul pentru înființarea unor muzee memoriale.”

Locație schimbată sau machete eronate?

De remarcat că macheta prezentată din trei unghiuri diferite de primarul municipiului Târgu Mureș poziționează viitorul muzeu într-o altă locație decât cea anunțată inițial, strada Bolyai nr. 18, cunoscută și sub denumirea de ”fosta casă Domokos”. Astfel, locația prezentată de Soós Zoltán pare aflată într-o zonă periferică urbană sau chiar/poate la Platoul Cornești (în fundal fiind vizibilă panorama unui oraș) și nicidecum în centrul unui oraș.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.