„Primarul olandez” al județului Mureș, bilanț după primul an de mandat Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2173 Vizualizări

„Primarul olandez” al județului Mureș, bilanț după primul an de mandat

Primarul comunei Ațintiș, Jakab János István (USR PLUS), și-a prezentat, în urmă cu câteva zile, bilanțul aferent primului an de activitate în fruntea comunității alcătuită din satele Ațintiș, Botez, Cecălaca, Iștihaza și Sâniacob.

Sinteza raportului de activitate al lui Jakab János István a fost publicată pe pagina de Facebook a formațiunii politice USR PLUS Mureș unde a fost supranumit „primarul olandez” datorită faptului că anterior anului electoral 2020 a locuit mai mulți ani în Olanda.

„Principala preocupare cu care am pornit la drum a fost gospodărirea eficientă a comunei, a bugetului local și, nu în ultimul rând, bunăstarea cetățenilor din comuna Ațintiș, vizând dezvoltarea comunei prin atragerea de fonduri europene și guvernamentale în vederea realizării obiectivelor propuse la început de mandat dar și obiective născute pe parcursul exercitării mandatului. Un alt aspect important cu care am plecat la drum este și asigurarea transparenței în ceea ce privește cheltuirea banilor publici și a acțiunilor întreprinse de administrația publică. Nu trebuie să uităm nici de eficientizarea serviciilor aparatului primăriei prin asigurarea condițiilor optime de muncă în cadrul Primăriei Ațintiș, cât și relațiile cu cetățenii, beneficiarii direcți ai acestor servicii”, a precizat primarul comunei Ațintiș.

Raportul integral al primarului Jakab János István este disponibil pe pagina web a Primăriei comunei Ațintiș, www.atintis.ro.

Principalele realizări:

Printre măsurile luate pentru atragerea de fonduri, naționale și europene, modernizarea comunei, creșterea nivelului de trai, promovarea colectării separate și reciclării deșeurilor se remarcă următoarele:

1. Pentru transparența și comunicarea cu consătenii a apelat la crearea unui nou site al comunei https://atintis.ro/ și la serviciile unei aplicații destinate special comunității locale CityHealth.

2. Elaborarea studiilor de fezabilitate pentru proiectele „Modernizare rețea stradală în comuna Ațintiș, județul Mureș” și „Înființare rețea de canalizare în comuna Ațintiș, județul Mureș”.

3. Încheierea contractului privind servicii de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară și intabularea tuturor drumurilor din comună.

4. Semnarea contractelor de lucrări pentru proiectele „Reabilitare, modernizare și extindere cămin cultural în localitatea Ațintiș, comuna Ațintiș, județul Mureș” și „Reabilitare, modernizare cămin cultural în localitatea Cecălaca, comuna Ațintiș, județul Mureș”.

5. Elaborarea documentației în faza de aprobare pentru proiectul „Reabilitare, modernizare și extindere Școala Gimnazială Ațintiș, din localitatea Ațintiș, comuna Ațintiș, județul Mureș.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE