Un mureșean, triplu campion mondial la fotbal tenis! Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 996 Vizualizări

Un mureșean, triplu campion mondial la fotbal tenis!

Ionuț Bica s-a născut în 10 septembrie 1996 în Luduș, acolo unde a absolvit școala gimnazială și liceul. Unul dintre visurile din copilărie a fost să devină polițist, ideal împlinit în anul 2017 când după doi ani de studii a absolvit Școala de agenți de poliție din Cluj-Napoca, în prezent fiind încadrat în cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi din Târgu Mureș. Cel de-al doilea vis al său a fost să devină fotbalist, la fel ca și tatăl său, Vasile, jucător divizionar la Mureșul Luduș.

După ce a jucat fotbal în fața blocului, a fost legitimat la echipa din Luduș, dar nu a fost suficient de talentat și a rămas în afara echipei pentru un timp. A avut șansa de a fi în apropierea foștilor fotbaliști care din dragoste de sport practicau tenisul cu piciorul. Ionuț își amintește acum cu respect de Mimișor Lechințan, Lelian Rus, Ionică Ilea, Sorin Nemeș, Țică Popanică, Minodor Ober, Vasile Bica și alții care încingeau lupte aprige pe teren. Și-a dorit să joace cu ei și pentru că seriozitatea și calitățile copilului și apoi ale tânărului erau evidente, l-au luat sub aripa lor.

O nouă etapă

Încurajat de „colegii veterani”, Ionuț participă pentru prima oară la o competiție de fotbal tenis în anul 2010, la Târgu Mureș. A fost o întâlnire crucială prin ocuparea locului II la juniori. Pe primul loc s-a clasat viitorul său coleg de echipă și bun prieten „Nono” Varo Norbert. Venit de la Luduș fără o pregătire specializată, Ionuț a fost cooptat în echipa Gomboș Martial Art condusă de Varo Gyusi și Szilagyi Iosif. Un pas înainte s-a produs în anul 2012 când a fost transferat la echipa CS Victory Cluj-Napoca sub îndrumarea celor două vedete ale Clujului, Daniel Săsărman și Florin Purice, probabil cei mai buni din țară. La prima participare la Campionatul Național de Juniori, Ionuț „Nono” și încă un coleg au câștigat titlurile la cele trei probe: simplu, dublu și triplu în fața echipelor din Lupeni și Salonta, cele mai bune echipe din țară în acel moment.

Triplu campion mondial

Rezultatele de excepție au făcut ca Ionuț să fie convocat de Federigo Tavarez, președintele Federației Române de Fotbal Tenis, la antrenamentele lotului național. Era înainte de participarea la Campionatul Mondial organizat în Cipru unde Ionuț a câștigat titlurile la dublu, triplu, ambele la categoria juniori și la U21 mixt, alături de o fată. Ca o paranteză, pentru foarte mult timp, partenera la mixt a fost ludușeanca Andreea Herczeg, în prezent componentă a lotului național de fotbal feminin. A fost o perioadă foarte bună când Ionuț a beneficiat de îndrumarea marilor campioni, cei mai buni din țară: Daniel Săsărman, Florin Purice, Varo Gyusi și Szilagyi Iozsef, cei care au dominat fotbal – tenisul românesc și mondial după anii 90. După medaliile de la Mondiale a urmat un „aur” la Campionatul European în proba U21 mixt, proba de dublu, după care anii 2015-2017, anii în care a urmat Școala de poliție, au rămas fără succese deosebite  pe linie sportivă.

Din nou, la Naționale

După Europene a participat la Campionatul Național organizat de Clubul Gomboș Martial Art. La simplu a cucerit medalia de bronz, iar în anul 2018 la proba de triplu a obținut medalia de aur și titlul de Campion Național. În acest an, 2021, Ionuț Bica s-a transerat la echipa Black Hill Vatra Dornei, o echipă formată din ambiția și tenacitatea managerului și jucătorului Paul Boancheș, echipă care a câștigat campionatul național cu un avans de 38 de puncte față de echipa Tengo Salonta, una din cele mai bune echipe din România.

„La Vatra Dornei am găsit o adevărată familie pe plan sportiv, colegii mei Adrian Schipor, Theodor Lelcu, Paul Creț, Neluțu Creț, Andreas Banu și mentorul nostru Paul Boancheș având cele mai bune condiții pentru a face performanță sportivă. Ceea ce ne-a întunecat bucuria rezultatelor sportive a fost absența din poza oficială a lui Adrian Kasper care a făcut un infarct în drumul său spre mare. Totuși, am ținut ca tricoul său să fie prezent în fotografia bucuriei”, a declarat Ionuț Bica, campionul serios și talentat care ar dori ca și Ludușul să aibă o echipă de fotbal tenis.

„Tineri talentați sunt mulți în oraș. Dacă suntem încurajați și sprijiniți putem pune Ludușul pe harta performanțeor  sportive și în acest sport spectaculos”, a adăugat campionul.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE