Mureșeanca Luminița Odobescu, rechemată din funcția de ambasador al României la Uniunea Europeană! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 714 Vizualizări

Mureșeanca Luminița Odobescu, rechemată din funcția de ambasador al României la Uniunea Europeană!

Monitorul Oficial al României Partea I, Nr. 1078 din 10 noiembrie 2021 a publicat Decretul privind rechemarea Luminiței Teodora Odobescu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar, șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

”Doamna Luminița Teodora Odobescu își va încheia misiunea în termen de cel mult 90 de zile de la publicarea prezentului decret”, se arată în Decretul semnat de Klaus-Werner Iohannis – președintele României și contrasemnat de Florin-Vasile Cîțu – prim-ministrul României.

Originară din comuna mureșeană Deda, Luminița Teodora Odobescu este Reprezentantul Permanent al României la Uniunea Europeană din anul 2015 și a condus Reprezentanța Permanentă în timpul primei Președinții Române a Consiliului Uniunii Europene (ianuarie – iunie 2019). Potrivit unor surse citate de HotNews, diplomatul originar din județul Mureș va deveni consilier al președintelui României.

”Munca este și va rămâne una continuă”

Joi, 11 noiembrie, Luminița Odobescu a transmis, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook, mulțumiri colegilor alături de care și-a desfășurat activitatea de diplomat și s-a declarat onorată că a reprezentat România la un nivel atât de ridicat din punct de vedere politic.

“Din momentul în care ajungi într-un loc, plecarea începe să prindă și ea contur”, este un aforism al unui scriitor francez la care m-am gândit deseori. Pentru că plecările și despărțirile fac parte din viața unui diplomat. Fie că pleci din România pentru a-ți reprezenta țara într-o misiune în străinătate, fie că îți închei misiunea în străinătate – cum este cazul meu acum – pentru a te întoarce la alte provocări. Ar fi multe lucruri de spus despre acești ani și tocmai de aceea nu voi zice prea mult, pentru că e greu de făcut o selecție. Ce țin însă să spun este că sunt extrem de onorată pentru că am putut reprezenta România pe lângă instituțiile europene în aceasta perioadă. Au fost ani extrem de denși, cu foarte multă muncă, în condiții complexe, cu multe crize și momente dificile. Am avut onoarea de a reprezenta România la Uniunea Europeană cu ocazia primei Președinții române a Consiliului UE. Un moment unic în viața oricărui diplomat și cu atât mai special când rezultatele au fost vizibile și apreciate. Și e greu de descris în cuvinte sentimentul care te încearcă în fața unei asemenea provocări, precum și bucuria pe care o resimți atunci când vezi că echipa din care faci și tu parte a contribuit la găsirea unei soluții la nivel european, la elaborarea unei directive care va avea impact direct în viața noastră, la definirea unui compromis într-o chestiune sensibilă. Tocmai de aceea, vreau să le mulțumesc din suflet colegilor din Reprezentanță, din Centrală, de la Administrația Prezidențială și Guvern și celor din ministere care au contribuit la succesul acestei prime președinții române a Consiliului UE. Europa de astăzi este diferită față de cea de acum câțiva ani. Se spune însă că Europa progresează întotdeauna în urma crizelor și am convingerea că și de data aceasta se va întâmpla la fel. Faptul că am reușit să aprobăm împreună cel mai important plan de relansare de când există Uniunea Europeană este cel mai recent pas concret în acest sens. Dar exemplele sunt mult mai multe. România este un stat profund pro european, iar beneficiile pe care le aduce apartenența la UE sunt incontestabile. Iar pentru noi, cei care credem în România și în proiectul european, munca este și va rămâne una continuă”, a transmis Luminița Odobescu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE