Ajutoare pentru încălzire la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 486 Vizualizări

Ajutoare pentru încălzire la Luduș

Începând cu luna octombrie 2021, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Luduș a preluat cereri de la persoanele îndreptățite să primească ajutoare pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie, acivitate reglementată de Legea nr. 226/2021, privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Claudia Vereș, directorul Direcției de Asistență Socială, a precizat că până la această dată au fost înregistrate un număr de 474 de cereri, acțiunea de preluare a solicitărilor fiind continuată până în ziua de 20 februarie 2022 la sediul Primăriei orașului Luduș. Pentru cei care nu pot prezenta certificatul verde la intrarea în instituție, polițiștii locali îi vor ajuta pe oameni să își depună cererile în termenul stabilit.

Cine are dreptul la ajutor

Conform Legii prin care persoanele defavorizate beneficiază de ajutoare pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie, persoanele singure ale căror venituri sunt de 1.386 de lei/persoană, în cadrul familiei, și de 2.053 de lei în cazul unei persoane singure, beneficiază de ajutoare pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi și/sau petrolieri precum și de suplimentul pentru energie.

Claudia Vereș a informat că ajutorul se acordă doar pentru un singur sistem de încălzire și în funcție de venitul mediu lunar pe membru de familie, și/sau a persoanei singure, iar suplimentul pentru energie se acordă lunar celor care beneficiază de ajutorul de încălzire a locuinței, precum și familiilor și persoanelor singure. Pentru a beneficia de aceste ajutoare, solicitanții trebuie să completeze formularul pus la dispoziție de Primăria orașului Luduș, ultimul termen pentru depunerea acestuia fiind 20 februarie 2022.

Direcția de Asistență Socială din Primăria orașului Luduș oferă informații suplimentare la sediul din Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 26, sau la numerele de telefon 0728-301.962 și 0265-411.716, interior 118.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE