Târgul Mureșenilor în premieră Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

Târgul Mureșenilor în premieră

Ești invitat să guști din bunătăți la Târgul Mureșenilor. E prima ediție și păcat să o ratezi.

Piața Trandafirilor din Târgu Mureș găzduiește în perioada 10-14 februarie, între orele 10.00 – 20.00, prima ediție a evenimentului ”Târgul Mureșenilor”. Vizitatorii găsesc la târg produse din lapte miere de albine, dulcețuri și sucuri naturale, turtă dulce, prăjituri și ciocolată de casă, murături și vinuri de masă făcute la Batoș, dar și obiecte de artizanat, bijuterii lucrate manual, jucării împletite, creme și săpunuri naturale, lavandă, aranjamente florale.

Mierea căpăceală

După o vară lungă, rezultatul muncii albinelor se regăsesc în rarele sortimente de produse apicole produse de Omega Honey,  o miere care a adus diferență benefică în viața multora, după cum susțin producătorii. O miere bazică, care se luptă împotriva cancerului și nu schimbă gustul cafelei sau a ceaiurilor, un antibiotic natural, suport pentru mulți dintre noi în perioada Covid, o căpăceală care potejează sănătatea gingiilor și întăreşte imunitatea, ne asigură producătorii.

Artă din hârtie reciclată

Un alt producător inedit este Benedek Ervin, care ne dovedește că viața unei coli de hârtie nu se termină odata ce am citit un ziar sau am despachetat un cadou. Cu mâinile lui iscusite, cu multă răbdare, redescoperă frumusețea hârtiei reciclate, modelând obiecte inedite, împletite și răsucite din hârtii de tot felul. Protejăm și mediul si, totodată, facem artă. „Pentru mine este important să atrag atenția asupta stilului de viață Eco, deoarece resursele planetei sunt finite. În primul rând aș ridica vocea împotriva exploatării forestiere excesive”.

În urmă cu 7 ani a văzut această tehnică pe youtube, i-a plăcut, a început să facă un coșuleț, a încercat și alte forme, ca mai apoi să aibă un stil propriu. Foarte căutate sunt farfuriile de decor și magneții de frigider. Ei sunt făcuți tot din hârtie, mai exact un disc de hârtie răsucit, vopsit pe alb, după care vine decupat prin tehnica șervețelului. „Unele obiecte sut vopsite, întărite cu aracet, iar pe altele folosesc tehnica șervețelului. Contează mult și grosimea hârtiei, cea de ziar este cea mai indicată, se poate vopsi și mai ușor” ne spune tânărul.

Tocan de oaie de la Gorj

Abundența produselor viu colorate aduse pe rafturi din alte țări, face să devină tot mai dificil pentru crescătorii noștri de animale să obțină profit în urma produselor pe care ar putea să le comercializeze. Sprijinul public, deşi mai activ în ultimii ani, încă nu joacă un rol suficient de puternic în promovarea produselor româneşti.

Doamna Mirela a venit tocmai din satul Novaci, Gorj, Transalpina, cu produse lactate, precum caș de oaie, caș afumat, brânză de burduf, tocan de oaie.” Asta e tocan de oaie, o mâncare pe care ar trebui să o încercați măcar o dată, un fel de pomana porcului, dar de oaie. Venim de departe, așa e, da ce să facem?! E tot mai greu să vindem produsele noastre, nu vedeți?! Se aduce numai de afară…nu știm ce va mai fi”.

Iarna aspră ne oblige la îngrijirea mai sporită a tenului, motiv pentru care sprayul facial trandafir de damasc  sau sprayul facial nucul vrăjitoarelor şi alge marine, folosit împreună cu serumuri sau creme de fată are un efect mai eficient, mai frumos, ne sfătuiește Kovacs Erzsebet, producător handmade Pur Herbet. Pentru un ten elastic ne recomandă ser iluminator, anti-înbătrânire Beautify , crema anti-îmbătrânire Hyaluronic Harmony sau compoziția ultra-bogată a cremei anti-îmbătrânire Hyaluronic Harmony Youth Elixir, care încetinește procesul de îmbătrânire a tenului, și ajută la netezirea ridurilor. TCeme de mâini, săpunuri delicate, produse de păr cu keratină pentru vârfurile despicate și șuvițe deteriorate, toate comorile naturii selecționate ne așteaptă la Târgu Mureșenilor.

Cafea cu arome

Și dacă de la un stand la altul, resimți puțină oboseală, BlackCock coffee este o cafenea mobilă, ce-ți promite magie și arome speciale.

Sebastian Gorea este unul din cei care a urmat acest model de business de succes, accesând proiectul de franciză. El ne asigură o înviorare cu o cafea neagră, proaspăt macinată și aromă intensă, cafea originară din Antigua, bogată cu note dulci, fructate și un gust ușor amar.

Elementul care sporește exponențial aroma cafelei BlackCock rămâne factorul uman. Aparatul de măcinat și cel de cafea este potrivit în funcție de temperatură, umiditatea externă, de tipul cafelei și cel al laptelui pentru crearea rețetei ce dezarmează până și critica celui mai mare cârcotaș. Măcinarea și prepararea cafelei se face pe loc, în aparate profesionale, recunoscute și premiate  în industria aparatelor de preparare a cafelei. Prăjirea este făcută săptămânal, pentru o aromă unică.

Vizitatorii sunt rugați să poarte mască de protecție, să păstreze distanța de siguranță față de alte persoane și să se dezinfecteze cât mai des pe mâini.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE