Bancă de provizii și mâncare gătită de voluntari Social
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

Bancă de provizii și mâncare gătită de voluntari

Banca de provizii pentru refugiații ucraineni, din fostul club Cuba Libre aflat în incinta Casei de Cultură a Studenților Mihai Eminescu, s-a deschis de aproximativ o săptămână. Acest depozit organizat, cu resurse din toate categoriile a fost inițiat de Liga Studenților Târgu Mureș, Asociația Facem, Cercetașii României- Filiala Târgu Mureș și LADO CLUJ, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială Targu Mures și al Primăriei Târgu Mureș.

„Suntem absolut, absolut recunoscători pentru tot ceea ce s-a întâmplat în zilele astea. Nivelul de implicare și compasiune arătat de diverși oameni, ne-a lăsat fără cuvinte de atâtea ori că nici nu am putut ține evidența! Mulțumim fiecărui om care a adus provizii care se regăsesc acum pe rafturile băncii! Fără ajutorul vostru, n-am fi putut ajunge să organizăm spațiul acesta care e de o reală utilitate pentru refugiații din oraș, și vă rugăm să vă continuați eforturile! Mulțumim fiecărui voluntar care a venit zilele astea să ne ajute! Fără voi, banca nu ar putea funcționa. Sunteți minunați!”, au transmis reprezentanții Asociației Facem. 

Cină caldă la Hotel Tineret

Începând cu ziua de marți, 15 martie prin generozitatea echipei Eat. Buy. Local, Thomas Pcz, Adrian Milasan, Vali Ghica și prietenii lor, membrii comunității Universității de Arte Târgu Mureș, UMFST English Section Students și alții care vor urma, au fost gătite cine calde pentru persoanele cazate la Hotel Tineret.

În afară de cină, refugiații s-au bucurat zilnic și de un mic dejun consistent, asigurat și preparat de Crucea Roșie Română Filiala Mureș.

Universitatea de Arte la apel

Săptămâna aceasta, Universitatea de Arte a răspuns apelului celor de la Liga Studenților Târgu Mureș și Asociației Facem de a pregăti o masă refugiaților din Ucraina cazați în Târgu Mureș.

„Studenți și profesori ai Universității de Arte din Târgu Mureș sub atenta supraveghere și coordonare a unui bucătar profesionist au pregătit cina pentru 100 de persoane cazate în spațiile puse la dispoziție de Primăria Târgu Mureș. Ne bucurăm că am putut fi de ajutor și vă îndemnăm să faceți la fel!”, au transmis reprezentanții Universității de Arte.

Este nevoie de ajutor în continuare

 Pentru banca de provizii, târgumureșenii interesați pot aduce produse (alimente neperisabile, mâncare pentru bebeluși, produse igienico-sanitare, haine, încălțăminte, pături, jucării) direct la fostul club Cuba, de luni până sâmbăta între orele 14:00 și 20:00 sau zilnic, între orele 10:00 și 22:00, în următoarele locații:

Liga Studenților – Căminul 2 UMFST – Strada Nicolae Grigorescu, nr. 15/B;

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu Mureș – în incinta Facultății de Farmacie (Strada Gheorghe Marinescu, nr. 38);

J’ai Bistrot – Piața Mărășești nr. 6.

Totodată, donațiile în bani se pot face în următoarele contul nostru bancar:

Asociația facem: RO59BACX0000001683242001 – Detalii: Donație Ucraina

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE