Facultatea de Economie și Drept racordată la schimbările și provocările din mediul socio-economic Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 987 Vizualizări

Facultatea de Economie și Drept racordată la schimbările și provocările din mediul socio-economic

Adaptarea ofertei educaționale la cerințele pieței muncii, accent pe metode noi de învățare, oferite de personal didactic înalt calificat, și experiențe unice sunt o parte dintre atuurile pe care absolvenții de liceu, viitori studenți, le pot accesa în cadrul Facultății de Economie și Drept a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș. Tendința continuă spre modernizare, orientarea spre viitor, identificarea de noi opțiuni de dezvoltare profesională a studenților sunt preocupări constante ale conducerii Facultății.

Ofertă educațională variată, ce acoperă un spectru larg de calificări

În cadrul Facultății de Economie și Drept sunt organizate șase programe de studii de licenţă şi opt programe de studii masterale, toate specializările fiind acreditate, confirmând astfel calificativul de „încredere ridicată”, dobândit de Universitate în urma evaluărilor externe ARACIS.

Programele de licenţă la învăţământul de zi sunt în domeniul economic- Management, Contabilitate şi informatică de gestiune, Finanţe şi bănci și Economia comerţului, turismului şi serviciilor și două programe din zona de Drept și Administraţie publică.

Învăţământul de licenţă este organizat şi la forma Învățământ la distanță, Facultatea asigurând, prin intermediul Centrului I.F.R.D., pregătirea studenţilor la specializările Management, Contabilitate şi informatică de gestiune şi Drept. Deoarece există un număr mare de studenți care aleg învățământul la distanță este susținută continuu dezvoltarea platformelor on-line de învățare, atât pentru studenți cât și pentru diverse categorii de absolvenți interesați să dobândească cunoștințe noi în cadrul învățământului de tip lifelong learning.

Oferta de programe de masterat cuprinde E-Business Management and Marketing, cu durata de doi ani, pentru care există o cerere ridicată de studenți masteranzi interesați de pregătirea în domeniul economiei digitale, motiv pentru care s-a considerat necesară reactualizarea curiculelor de pregătire economică și juridică. Alte programe de masterat cu durata de doi ani sunt: Managementul resurselor umane, Contabilitate şi audit, Administrație publică și politici europene, Servicii si tehnologii financiare, Administrarea afacerilor în comerţ, turism şi alte servicii, iar masteratul  de Instituţii judiciare şi profesii liberale, precum și cel de Achiziţii Publice au durata de 1 an.

Paleta de programe de studii acoperă un spectru larg de calificări din domeniile afacerilor, contabilității, finanțelor, administrației publice și științelor juridice, toate fiind continuu adaptate la cerințele și competențele necesare în prezent și viitor.

Baza materială de învățământ cuprinde laboratoare specializate pentru activități în zona ITC, laborator de criminalistică, sală de procese simulate, laboratoare, săli de seminar și de curs, înzestrare cu elementele care țin de predare. Pentru a răspunde nevoii continue de modernizare, în următorul an universitar va avea loc o reactualizare a dotărilor din toate laboratoarelor Facultății.

Obiective de viitor, experiențe și sprijin pentru studenți

Deoarece piața forței de muncă este într-o continuă schimbare, se pune accent pe implementarea elementelor de noutate pentru pregătirea de viitor a studenților, anticipând tendințele ce vor veni.

Începând cu anul 2022 sunt asigurate locuri de practică pentru studenți în companii și alte instituții, sunt finanțate prin intermediul programelor de mobilități internaționale stagii de practică în afara țării, ceea ce oferă experiențe cu efecte benefice, determinând dezvoltarea personală, profesională, schimbul intercultural, dezvoltarea de relaţii internaţionale.

Tot în anul 2022, la nivelul Facultății de Economie și Drept s-au atras sume nerambursabile, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, ce vor fi folosite pentru sprijinirea pregătirii și derulării de activități antreprenoriale de către studenții universității.

”În prezent, Facultatea se află într-un moment în care inovarea la nivelul programelor de studiu, la nivelul conținutului, reprezintă elementul central al ofertei noastre educaționale.

Dinamică, actuală și în căutarea celor mai noi competenţe si tehnologii, oferta noastră educațională este atractivă atât prin programele disponibile în prezent cât și prin ceea ce dorim să propunem în perioada următoare. Cresterea în ultimii doi ani a numărului de studenți, atât la programele de studiu de masterat cât și la programele de licență, ne dau încredere că direcțiile de dezvoltare adoptate prin programe de studiu noi, precum si prin reforma curiculară a programelor de studii clasice sunt bine primite în rândul candidaților și certifică succesul direcției inovative asumate de Facultatea noastră.

Punem un mare accent pe învățare prin metode noi, dar și pe experiențe autentice, iar pentru aceasta, pe lângă activitățile desfășurate în cadrul orelor de curs, seminarii, laboratoare, oferim studenților cât mai multe întâlniri cu antreprenori, juriști, funcționari publici, oameni de succes, cu reprezentanți ai unor organisme profesionale importante pentru viitorul studenților noștri, evenimente care au menirea să-i ancoreze în realitățile societății pentru care se pregătesc.

În fiecare an gestionăm un număr semnificativ de activități extra-curriculare sub forma şcolilor de vară internaționale, evenimente Erasmus, conferințe, seminarii profesionale, ateliere de lucru, care să acopere toate domeniile în care se încadrează programele noastre de studii.

Pentru că ne dorim să contribuim la formarea unor profesioniști care să se adapteze cu succes pe piața europeană a muncii, oferim posibilitatea studenților noștri de a-şi îmbunătății experiențele personale studiind sau efectuând stagii de practică în cadrul mobilităților Erasmus în universități partenere din peste 15 țări europene”.

Conf. Dr. Daniel Ștefan, Decan, Facultatea de Economie și Drept, UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE