Investiții în infrastructura educațională anunțate de primarul Soós Zoltan Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 488 Vizualizări

Investiții în infrastructura educațională anunțate de primarul Soós Zoltan

Primăria municipiului Târgu Mureș a demarat, în data de 16 martie 2022, o licitație estimată la valoarea de 37.815.117 de lei (aproximativ 7,6 milioane de euro), fără TVA, pentru obiectivul de investiții ”Lucrări de reparații curente la instituțiile de învățământ din municipiul Târgu Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 aprilie 2022, contractul va avea durata de 48 de luni, sursa finanțării este bugetul local, iar pe lista unităților de învățământ incluse în viitorul contract se află 18 licee și colegii, 13 școli generale, 25 de grădinițe și 6 creșe.

”Având în vedere scopul propus la alegerile din 2020, referitor la modernizarea școlilor și aducerea lor la nivelul condițiilor din secolul 21 este foarte important ca lucrările propuse să fie efectuate până în 2025. Acestea prevăd modernizarea tuturor spațiilor comune, grupurilor sanitare, curților școlilor, terenurilor de sport, corpurilor de iluminat precum și dotarea școlilor cu tehnică modernă respectiv table inteligente. Achiziția Acordului cadru privind ”Reparaţiile curente la instituţiile de învăţământ din municipiul Târgu Mureș” este în valoare estimată totală a lucrărilor de 37.815.000 de lei,  la care se adaugă TVA. În data de 20 aprilie se vor deschide ofertele, iar noi estimăm că până la finalul lunii iunie să reușim să demarăm acțiunile de reparații în unitățile de învățământ”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Soós Zoltan, primarul municipiului Târgu Mureș.

5 milioane de lei alocați pentru 2022

Totodată, edilul șef al ”Orașului Trandafirilor” a oferit detalii despre viitoarele lucrări care vor fi efectuate în unitățile de învățământ din Târgu Mureș și a precizat că în acest an din bugetul local a fost alocată suma de 5 milioane de lei cu destinația respectivă.

”În acest an am prevăzut în buget suma de 5 milioane de lei. Printre reparațiile care se vor face vor fi cele care vizează partea de infrastructură precum zidărie din cărămidă tip GVP și reconfigurări prin pereți despărțitori de gipscarton, tencuieli și vopsire cu vopsea lavabila atât în interior cât și în exterior. Se vor înlocui pardoselile uzate cu unele noi din parchet laminat și se vor monta ferestre termopan și uși noi. De asemenea, vom face și lucrările de hidroizolații prin montarea țiglelor sau tablă cutată pe acoperișuri, iar gardurile și curțile unităților de învățământ vor fi refăcute. Aceste lucrări de reparații sunt necesare pentru a asigura o bună desfășurare a activităților de învățământ pentru elevii târgumureșeni”, a menționat Soós Zoltan.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE