AJOFM Mureș, 4 programe de formare profesională Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 687 Vizualizări

AJOFM Mureș, 4 programe de formare profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureş va organiza 4 programe de formare profesională. Acestea sunt programate până la 30 aprilie.

Meseriile vizate sunt de inspector resurse umane  – curs de specializare; sudor – curs de calificare; operator introducere, validare, prelucrare date – curs de inițiere; frizer – curs de calificare. Formarea profesională este un proces continuu de învățare, prin care îți dezvolți cunoștințele și aria de pregătire într-un anumit domeniu. Cursurile pot crește șansele de a avansa mai repede la locul de muncă și a îndrepta către oportunități profesionale mai avantajoase.

Documentele necesare sunt: cartea de identitate, certificat de naștere/căsătorie (dacă e cazul) și diploma/adeverința de studii.

Serviciile de formare profesională asigură creşterea şi diversificarea competențelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele înregistrate în evidențele AJOFM Mureș și care se regăsesc în una din următoarele situații:

– sunt șomeri;

– sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ;

– au obţinut statutul de refugiat sau beneficiază de altă formă de protecţie internaţională, conform legii, sau se află în procedura de soluţionare a cererii de azil şi au acces pe piaţa muncii;

– sunt cetăţeni străini sau apatrizi care au fost încadraţi în muncă sau au realizat venituri în România sau care au drept de muncă pe teritoriul României;

– nu au putut ocupa loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenţie; desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

Citește și https://www.zi-de-zi.ro/2022/03/22/pianista-anna-fedorova-la-targu-mures/

De asemenea, persoanele private de libertate beneficiază de cursuri gratuite de formare profesională.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0265/263760, interior 115 sau pe www.anofm.ro, selecție AJOFM Mureș, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE