Acțiune de plantare puieți de stejar Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 432 Vizualizări

Acțiune de plantare puieți de stejar

O acțiune lăudabilă a apărut pe pagina de facebook Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș.

Jandarmii mureșeni, sportivii din cadrul Clubului Sportiv Tiger-Budo, Târgu Mureș și reprezentanții Ocolului Silvic Reghin, din cadrul Direcției Silvice Mureș, vor pune mâna pe lopeți și hârlețe. Marți 29 martie, începând cu ora 10:00. vor planta puieți de stejar.

Aceeași acțiune a avut loc și anul trecut. 171 de puieți de puieți s-au plantat atunci. Anul acesta 172 puieți de stejar vor fi plantați în zona forestieră de pe raza comunei Brâncovenești, județul Mureș. Astfel, se va marca aniversarea, pe 3 aprilie, a 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. sperăm că se vor bucura copiii noștri de răcoarea și frumusețea acestei viitoare păduri de stejari.

Stejarii, alături de nuci, sunt printre cei mai grandioși arbori care cresc la noi în țară. Sunt o reală plăcere de admirat, ori de câte ori dăm peste ei. Sunt apreciațo pentru impozanța și pentru sentimentul protector insuflat celor care îi sunt în apropiere. Arborii se extind în altitudine până la 600-700 m, iar ca durată de viață pot atinge 800 de ani. Sunt printre cei mai impunători arbori din România, iar dacă îți doresti să faci un lucru măret, atunci plantează un stejar și nu vei regreta!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE