Eco Team ”Florea Bogdan”, în acțiune Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 289 Vizualizări

Eco Team ”Florea Bogdan”, în acțiune

Elevii claselor a VI-a și a VII-a din cadrul Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan”, însoțiți de profesoara de biologie Georgeta Conțiu au derulat în cursul zilei de luni, 28 martie, o nouă acțiune din cadrul campaniei Eco-Provocarea, proiect educațional de conștientizare a mediului la care este înscrisă și unitatea de învățământ din municipiul Reghin. Mai exact, a fost vorba de o acțiune de plantare de puieți, specia ulm, în zona Cartierului Unirii.

„Am participat la o acțiune voluntară de plantare a unor specii ornamentale, activitate care face parte dintr-un concurs național intitulat Eco-Provocarea. Este un concurs care implică școlile gimnaziale, liceele și universitățile din toată țara și care se axează pe problemele mediului înconjurător, depistarea acestora și evenuale soluționări prin diferite activități. Elevii sunt entuziasmați, bucuroși că pot participa la astfel de acțiuni. Unii dintre ei sunt pentru prima dată la o astfel de acțiune, bucuroși să facă parte din echipa Eco Team ”Florea Bogdan”. Dorim ca activitatea noastră să fie una utilă în special pentru oamenii care locuiesc în acestă zonă a municipiului Reghin, respectiv Cartierul Unirii, având în vedere că vorbim de specii de plante care se dezvoltă extrem de rapid, fapt pentru care, oamenii acestei zone se vor bucura în scurt timp de umbra acestor arbori, de aerul proaspăt, prilej numai bun de plimbare și relaxare”, a declarat Georgeta Conțiu, profesoară de biologie în cadrul Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan” din Reghin.

Accentul pe activități practice

Campania Eco-Provocarea are în vedere atât activități de sensibilizare a problemelor de mediu cât și actiuni practice, printre care și cea de plantare de puieți.

„Vorbim despre un concurs care în componență două tipuri de activități. O parte din ele le desfășurăm în interiorul școlii prin tot felul de jocuri prin care descoperim factorii umani care determină aceste probleme de mediu, defrișări, poluare de diferite tipuri, după care vine și partea practică de care ne ocupăm mai mult, respectiv plantări, igienizarea spațiilor verzi și înfrumusețarea anumitor zone. Până în luna mai vor mai urma și alte activități de acest gen în zonele care ne vor fi indicate de către oamenii care au conoștință de astfel de probleme de mediu. Finalitatea concursului o reprezintă un premiu în valoare de 10.000 de lei care constă într-o excursie tematică de trei zile într-o anumită zonă care urmează să fie stabilită în perioada următoare. Undeva la începutul lunii iunie se va cunoaște câștigătorul, punctajul urmând a se face în funcție de activitățile desfășurate de fiecare școală participantă, cu precădere cele practice în care se urmărește modul în care soluționăm anumite probleme legate de mediul înconjurător”, a subliniat prof. Georgeta Conțiu.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE