Mureș: Măsuri pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare de sărbătorile pascale Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 223 Vizualizări

Mureș: Măsuri pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare de sărbătorile pascale

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş a anunţat marţi, 12 aprilie, că a luat măsura asigurării permanenţei cu medici veterinari, inclusiv sâmbăta şi duminica, pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare de sărbătorile pascale, atât pentru cele catolice, cât şi pentru cele ortodoxe.
Potrivit unui comunicat de presă, permanenţa va fi asigurată atât la DSVSA Mureş, cât şi la Circumscripţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor până în data de 24 aprilie iar numele şi telefonul medicului veterinar responsabil va fi afişat, astfel încât consumatorii să poată sesiza orice aspect legat de nerespectarea normelor.
DSVSA Mureş a precizat că premergător sărbătorilor au fost intensificate controalele sanitar-veterinare pentru verificarea condiţiilor de igienă în care produsele de origine animală şi nonanimală sunt produse, transportate şi comercializate.
„Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş recomandă cetăţenilor să se aprovizioneze cu produse de alimentare numai din spaţii sau unităţi înregistrate/avizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Aceasta înseamnă că atât carnea, cât şi celelalte produse de origine animală sau nonanimală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică”, a precizat DSVSA Mureş.

(www.agerpres.ro / Foto: www.arctic.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE