Instituţiile evreieşti cheamă la ‘un vot masiv’ pentru Macron Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 110 Vizualizări

Instituţiile evreieşti cheamă la ‘un vot masiv’ pentru Macron

Principalele instituţii evreieşti din Franţa au lansat un apel, în numele apărării ‘valorilor republicane’, la votarea preşedintelui în funcţie, Emmanuel Macron, în turul al doilea al alegerilor din 24 aprilie, în care acesta o va avea contracandidată pe Marine Le Pen, de extremă dreapta. Macron s-a plasat pe primul loc în turul întâi, cu 27,85% dintre opţiuni, urmat de Marine Le Pen cu 23,15%.

‘Consistoriul central din Franţa, profund ataşat devizei sale ”Religie şi Patrie ”, le cere în mod expres francezilor să se mobilizeze masiv pe 24 aprilie pentru a face să triumfe, pe calea urnelor, Franţa care ne strânge laolaltă’, scrie instituţia reprezentativă a cultului mozaic, într-un comunicat difuzat.

Făcând referire la ‘un nou pericol pentru coeziunea populaţiei franceze’, preşedintele Consistoriului central, Elie Korchia, şi marele rabin al Franţei, Haim Korsia, ‘cheamă la depăşirea clivajelor politice şi la un vot pentru Emmanuel Macron’ pentru a ‘garanta păstrarea unor principii republicane precum valorile umaniste propovăduite de iudaism’.

Într-un comunicat emis marţi, Consiliul reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa (Crif), organ de reprezentare politică, a chemat să ‘se facă baraj candidatei Marine Le Pen şi să se voteze masiv pentru Emmanuel Macron’.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE