Modelul unui act de acuzare contra lui Putin Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

Modelul unui act de acuzare contra lui Putin

Asociaţia britanică ‘Justiţie pentru Ucraina’ a publicat un proiect al actului de acuzare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru infracţiunea de agresiune contra Ucrainei.

Actul de acuzare, redactat de Ryan Goodman, profesor de drept Universitatea New York, şi Rebecca Hamilton, profesor asociat de drept la Colegiul de Drept din cadrul Universităţii Americane Washington, serveşte drept ”exemplu de punere sub acuzare penală” împotriva preşedintelui rus pentru infracţiunea de iniţiere şi executare a unui război de agresiune prin invadarea Ucrainei.

Susţinătorii acestei iniţiative, printre care fostul premier britanic Gordon Brown, consideră că un tribunal pentru infracţiunea de agresiune poate furniza o cale rapidă de justiţie pentru poporul ucrainean.

Brown a spus că, pe baza dezvăluirilor privind ororile de la Bucea, Burzova şi Kiev, se poate afirma că a fost comis un genocid şi că acum este mai important ca niciodată să fie adus în faţa justiţiei cel care a instigat la război. Petiţia în sprijinul înfiinţării unui astfel de tribunal a strâns deja peste 1,75 milioane de semnături.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE