Soós Zoltán promite ”revenirea la normalitate” în cazul Liceului Teologic Romano-Catolic Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 413 Vizualizări

Soós Zoltán promite ”revenirea la normalitate” în cazul Liceului Teologic Romano-Catolic

Un complet de judecată al Secției de Contencios Administrativ și Fiscal al Înaltei Curți de Casație și Justiție a României a admis marți, 3 mai 2022, recursurile formulate de pârâţii Ministerul Educaţiei şi Liceul Teologic Romano-Catolic „II. Rakoczi Ferenc” împotriva Încheierii din 15 octombrie 2019 şi Sentinţei nr. 119 din 29 noiembrie 2019 a Curţii de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

Practic, Instanța Supremă din România a menținut o sentință a Curții de Apel Târgu Mureș care a anulat ordinele ministeriale de reînființare, în anul 2018, a Liceului Teologic Romano Catolic ”II Rakoczi Ferenc” din Târgu Mureș, după ce Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională legea din februarie 2018 prin care Parlamentul României a adoptat o lege de reînființare a unității de învățământ.

Părțile din dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție au fost: Colegiul Național ”Unirea” – intimat (reclamant), Asociația Civică pentru Demnitate în Europa – intimat (reclamant), Partidul Mișcarea Populară – intimat (reclamant), Ministerul Educației – intimat (pârât), Ministerul Educației – recurent (pârât), Liceul Teologic Romano-Catolic ”II Rakoczi Ferenc” – recurent (pârât).

”În această după-amiază am primit cu stupoare vestea că Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi anulat autorizația de funcționare a Liceului Teologic Romano-Catolic „Rákóczi Ferenc” din Târgu Mureș. Nu vreau să comentez o decizie a instanței înainte de a o citi, însă vreau să precizez, că în calitate de primar am inclusiv datoria de a sprijini instituțiile de învățământ din comunitatea noastră, indiferent de confesiunea sau naționalitatea copiilor sau a cadrelor didactice. Când ne gândim la școala catolică, atât de mult atacată, nu putem vorbi doar de o instituție de învățământ, ci și despre viitorul sutelor de elevi care, în fiecare dimineață, merg la această școală să învețe și să-și croiască un drum în viață. Este datoria noastră cetățenească să sprijinim dreptul constituțional la educație al fiecăruia. Pentru elevi, pentru părinți, pentru întreaga noastră comunitate. De aceea, inclusiv eu voi face toate eforturile posibile pentru revenirea la normalitate”, a scris miercuri, 4 mai, pe pagina sa de Facebook, Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE