Licitație finalizată pentru un cămin studențesc nou, în campusul UMFST Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2703 Vizualizări

Licitație finalizată pentru un cămin studențesc nou, în campusul UMFST Târgu Mureș

Compania Națională de Investiții SA a atribuit, în data de 28 aprilie 2022, un contract în valoare de 18.231.207 de lei (circa 3,7 milioane de euro), fără TVA, societății Simion Tehnoconstruct SRL Curtești din Botoșani (liderul Asocierii dintre firmele Simion Tehnoconstruct – Construzioni Generali Sud – MTA Structural Engineers – Migifra – Proiectare Pago SSM Construct), reprezentând servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții ”Construire Cămin Studențesc – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 38, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Cămin de trei etaje, cu 182 de locuri

Potrivit sursei citate, beneficiarul investiției este Compania Națională de Investiții – pe perioada realizării acesteia, și UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș – după realizarea acesteia, iar durata contractului este următoarea: 3 luni pentru proiectare, 18 luni pentru execuție și minim 36 de luni perioada de garanție de bună execuție a lucrărilor.

”Numărul mediu de cereri anuale de cazare este de circa 1.633 din partea atât a studenților cât și a rezidenților. Administrația este nevoită să aloce câte patru cazări într-o singură cameră, în clădiri care au băile comune și spălătoriile comune pe niveluri. Noul cămin este propus a se amplasa în campusul UMFST din Târgu Mureș, pe un teren individualizat de circa 1.500 de metri pătrați pe latura de nord a incintei. În același campus există și sediul UMFST și clădirile administrative, și cantina, si baza sportivă, ș.a. Asigurarea spațiilor de cazare pentru studenți în condiții optime de funcționalitate și comfort, constituie un obiectiv major, din planul strategic al UMFST”, se menționează în caietul de sarcini al licitației.

În același document se mai precizează că viitorul cămin studențesc la fi construit în zona de nord-vest a campusului UMFST, și va consta într-un imobil format din două tronsoane rectangulare alipite.

”Corpul se dispune în proximitatea celorlalte cămine studențești existente. Alipirea celor două tronsoane rectangulare ale imobilului se realizează cu exploatarea la maximum a declivității terenului pe direcția sud-est – nord-vest, prin decalarea nivelurilor. Regimul de înălțime este același în ambele tronsoane, demisol plus parter plus trei etaje”, se arată în Caietul de sarcini al licitației.

Căminul propus pe amplasament va adăposti 182 de persoane în 93 de camere din care 89 de camere vor fi de două persoane și patru camere vor fi pentru persoane cu dizabilități (pentru câte o persoană) cu următoarele funcțiuni: 89 de camere sunt de două paturi cu o suprafață totală de 23,71 metri pătrați și patru camere de cazare pentru persoane cu dizabilități dispuse la parter tronson 1, de câte o persoană, cu suprafața de 24,44 metri pătrați.

Standard de confort foarte ridicat

Contactat de cotidianul Zi de Zi, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, senatorul Leonard Azamfirei, a precizat că atribuirea contractului de către Compania Națională de Investiții s-a făcut după ce instanța a soluționat toate contestațiile, astfel încât UMFST va trebui ca ”în viitorul apropiat” să pună la dispoziție terenul ”pentru a începe proiectarea și execuția.”

”Investiția vine să acopere nevoia foarte mare pe care o avem pentru locuri de cazare de un confort ridicat, pentru că acele cămine pe care le avem acum, deși am lucrat la ele ca să le reabilităm au fost construite în urmă cu aproximativ 50 de ani, astfel încât confortul lor este sub standardele actuale. Noul cămin va avea 182 de locuri și un standard de confort foarte ridicat, în sensul în care vor fi două paturi în fiecare cameră, fiecare cu baie proprie, cu spații de lectură, cu spații de recreere”, a declarat, petnru cotidianul Zi de Zi, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE