Home / Social / Activități preventive la Școala Gimnazială Grebenișu de Câmpie

Activități preventive la Școala Gimnazială Grebenișu de Câmpie

Distribuie

În cursul zilei de marți, 17 mai, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, alături de cei de la Secția de Poliție Rurală nr. 2 Band, au desfășurat activități preventive și de informare cu elevii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială ,,Vasile Pop” Grebenișu de Câmpie, scopul acestora fiind creșterea gradului de siguranță al elevilor și cadrelor didactice.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, polițiștii au împărtășit din cunoștințele lor și au prezentat teme privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a violenței în incinta și zona adiacentă unității de învățământ, precum și legate de siguranța rutieră și în mediul online.

Astfel, în cadrul temelor abordate, au fost prezentate aspecte legate de prevenirea și combaterea fenomenului de bullying, răspunderea penală și contravențională a minorilor și consecințele juridice ale faptelor ce contravin legii, pericolele de pe internet și modalități de prevenție, precum și principalele reguli de siguranță în traficul rutier”, se menționează în comunicat.

Discuțiile cu elevii au urmărit ca aceștia să înțeleagă câteva mesaje: Cei care asistă și, prin atitudinea lor, încurajează bullying-ul, sunt la fel de vinovați de acest fenomen ca și “autorul” principal; Lumea virtuală poate fi periculoasă dacă nu respectăm regulile elementare de siguranță; Atunci când siguranța cuiva este pusă în pericol, trebuie să solicităm ajutor; Folosirea drumurilor publice necesită responsabilitate și un comportament adecvat; Siguranța depinde de fiecare dintre noi și de alegerile noastre!

La final, polițiștii secției au prezentat celor aproximativ 50 de elevi prezenți, autospeciala de poliție și au răspuns întrebărilor elevilor. Concomitent, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au avut o discuție cu directorul unității de învățământ pe probleme ce țin de siguranța elevilor și cadrelor didactice în școală și zona adiacentă”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Spectacol gastronomic și degustare de vinuri la Petry Grill and Wine Bistro

Distribuie Petry Grill and Wine Bistro va susține, în data de 28 februarie, începând cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.