Activități preventive la Școala Gimnazială Grebenișu de Câmpie Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

Activități preventive la Școala Gimnazială Grebenișu de Câmpie

În cursul zilei de marți, 17 mai, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, alături de cei de la Secția de Poliție Rurală nr. 2 Band, au desfășurat activități preventive și de informare cu elevii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială ,,Vasile Pop” Grebenișu de Câmpie, scopul acestora fiind creșterea gradului de siguranță al elevilor și cadrelor didactice.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, polițiștii au împărtășit din cunoștințele lor și au prezentat teme privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a violenței în incinta și zona adiacentă unității de învățământ, precum și legate de siguranța rutieră și în mediul online.

Astfel, în cadrul temelor abordate, au fost prezentate aspecte legate de prevenirea și combaterea fenomenului de bullying, răspunderea penală și contravențională a minorilor și consecințele juridice ale faptelor ce contravin legii, pericolele de pe internet și modalități de prevenție, precum și principalele reguli de siguranță în traficul rutier”, se menționează în comunicat.

Discuțiile cu elevii au urmărit ca aceștia să înțeleagă câteva mesaje: Cei care asistă și, prin atitudinea lor, încurajează bullying-ul, sunt la fel de vinovați de acest fenomen ca și “autorul” principal; Lumea virtuală poate fi periculoasă dacă nu respectăm regulile elementare de siguranță; Atunci când siguranța cuiva este pusă în pericol, trebuie să solicităm ajutor; Folosirea drumurilor publice necesită responsabilitate și un comportament adecvat; Siguranța depinde de fiecare dintre noi și de alegerile noastre!

La final, polițiștii secției au prezentat celor aproximativ 50 de elevi prezenți, autospeciala de poliție și au răspuns întrebărilor elevilor. Concomitent, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au avut o discuție cu directorul unității de învățământ pe probleme ce țin de siguranța elevilor și cadrelor didactice în școală și zona adiacentă”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE